• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Livo en Yelyco blijven volleybalcompetitie dirigeren

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Livo en Yelyco blijven de competitie in respectievelijk de mannen- en vrouwen hoofdklasse van de Surinaamse Volleybalbond dirigeren. De titelpretendent bij de mannen, Yelyco, kreeg zaterdagavond tienvoudig kampioen in de Amos Sporthal in een vijfset thriller (25-15, 23-25, 15-25, 25-15, 15-7) ten onder.

 Yelyco leek het mannenduel reglementair te gaan winnen aangezien Livo slechts vijf spelers ter beschikking had:  David Pinas, Zefanio Breinburg, Faith Lavenberg, Joshua Dwarkasing en Björn Simons. Mede door het instellen van wachttijd door de arbiters Chantal Karsters en Kim Sang Marshall kon de partij aanvangen toen Ethan Asimia als zesde speler

kwam aandansen.

Blij

“Ik kan echt niet zeggen wat er met mijn medespelers vandaag aan de hand was”, zei aanvoerder Pinas na afloop desgevraagd tegen de Ware Tijd. “Ik ben blij dat we toch konden spelen en hebben gewonnen.” Zijn ploeg won de openingsset feilloos. Deze vierde dicht tegen het einde van tweede periode al feest, voordat een punt was gescoord.

Echter, bij 23-23 verdedigde Yelyco een aanval van Livo en kwam het op setpoint. Keven Sporkslede gaf Yelyco reden tot feesten toen hij het winnende punt uit een diagonale smash maakte en zodoende de setstand in evenwicht trok. Yelyco nam zelfs een 2-1 voorsprong voordat Livo de tiebreak forceerde, die domineerde en de partij uiteindelijk in haar voordeel beslechtte.

Nog niet ready

Hoewel Livo, dat tot nog toe door het verlies in de tweede ronde tegen ditzelfde Yelyco maar één keer ten onderging, lijstaanvoerder is, is Pinas van mening dat zijn ploeg “nog niet ready is voor de play-off. Het is nog niet wat het wezen moet, maar we blijven daar naartoe toewerken”, aldus Pinas. Casey Foe-A-Man van de opponent daarentegen hield het op “de focus bij ons is nog niet daar. We zijn wel op de goede weg om beter te worden. We zijn altijd ready om te spelen en dat zal ook het geval zijn voor de play-off.” Yelyco gaat naar zijn zeggen weer eens haar beste beentje voortzetten.

Motivatie

Yelyco toonde zich bij de vrouwen ook in de derde finale rematch de betere van Gideon door in viersets (25-14, 20-25, 25-16, 25-20) te winnen. De ploeg behield daarmee ook haar perfecte staat van dienst. Saïda Loe Sack Sioe, die langs de lijnen stond, paste verschillende opstellingen toe. “We hebben verschillende variaties toegepast om de motivatie binnen het team erin te houden. We proberen zo ook de skills van andere speelsters uit”, zei de coach, die Zefanja Sporklede als voorbeeld nam. “We hebben haar door het midden en van buiten laten aanvallen en ze heeft het goed gedaan.”

Jona Tammenga van de tegenstander daarentegen liet weten dat het bij hem “een hele klus is om het team op scherp te houden. De nieuwe speelsters doen hun best, maar moeten nog verder ingewerkt worden”, bekende de oefenmeester, die voor zijn vader Dieter Tammenga inviel. Voor hem is nu belangrijk “het team speelklaar krijgen. We moeten vooral gaan werken aan teamspirit en meer spelen”, aldus Tammenga.

| de ware tijd | Door: Redactie