• maandag 21 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Liverpool-ster Virgil van Dijk niet met Nederland naar EK voetbal

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

Het Nederlands elftal moet het komende zomer tijdens het EK voetbal doen zonder aanvoerder Virgil van Dijk. Hij heeft de knoop zelf doorgehakt. De 29-jarige verdediger heeft in een interview op de website van Liverpool aangegeven, dat hij niet op tijd is hersteld van de zware knieblessure die hem al maanden aan de kant houdt.

‘Ik heb besloten om niet deel te nemen. Het doet pijn om het EK te missen en dat ik mijn land daar niet kan vertegenwoordigen. Maar ik moet dat accepteren. Het is moeilijk, maar ik heb er vrede mee. Ik moet me gaan richten op het nieuwe seizoen met Liverpool’, laat Van Dijk weten.

De afgelopen maanden liet Liverpool-manager Jürgen Klopp al meermaals weten te verwachten dat Van Dijk de Europese titelstrijd zou missen. Ook Frank de Boer, trainer van het Nederlands elftal, rekende eigenlijk al niet meer op Van Dijk, zo liet hij afgelopen zondag bij ESPN doorschemeren.

Van Dijk raakte op 17 oktober 2020 ernstig geblesseerd tijdens het Premier League-treffen van Liverpool met Everton. Bij een dwaze charge van keeper Jordan Pickford liep hij een zware kruisbandblessure op.

Van Dijk moet nu wachten op het WK 2022. Daar zou hij, als Nederland zich plaatst, pas op zijn 31e zijn debuut kunnen maken op een eindtoernooi. 

In 2014 achtte bondscoach Louis van Gaal de verdediger nog niet rijp voor de WK-selectie. In 2016 en 2018 ontbrak Oranje op zowel het EK als het WK.

Van Dijk vormde in de meeste interlands een duo met Matthijs de Ligt in de defensie van Oranje.

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie