• maandag 21 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Lionel Nabibaks bedankt als coach U23-mannenselectie volleybal

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Lionel Nabibaks bedankt als coach U23-mannenselectie volleybal

10/06/2021 10:04 - John Zaalman

Orlando van Aron (l) smasht de bal op de selectieoefening in de Lyco I-hal langs het tweemansblok van Avery Molijn en Quincy Kruidenhof. Foto: John Zaalman  

PARAMARIBO - Lionel Nabibaks is geen coach meer van de U23-mannenvolleybalselectie van Suriname. Samen met Verdy Getrouw bereidde hij het team voor op kwalificatiewedstrijden voor de Pan-Amerikaanse Spelen in Santo Domingo, Dominicaanse Republiek.

Nabibaks is uit zichzelf opgestapt. Zijn plek wordt ingenomen door Claudius Straal, die al bij het team was betrokken, maar nu doorschuift in de functie van assistent. "De heer Nabibaks heeft bedankt om persoonlijke redenen", reageert Lionel Blokland, voorzitter van de Surinaamse Volleybalbond. Meer zegt hij niet te weten. "Hij heeft persoonlijke redenen aangegeven, maar meneer Straal is er en we zijn blij dat het smooth verloopt." Met 'smooth' bedoelt Blokland dat zaken in kannen en kruiken zijn. "De technische en tactische voorbereidingen lopen nu wel ... of ze gaan door. We zijn blij dat meneer Straal heeft toegezegd dat hij erbij kon." Het mannenteam komt tussen 10 en 17 juli in actie.

Het vrouwentoernooi zou van 20 tot en met 28 juni worden gehouden, maar is verschoven naar 9 tot en met 16 augustus. Die verschuiving blijft mogelijk niet zonder gevolgen, want nu is deelname van Cabriëlla Bouterse, Ketura Margarat en Lakeesha Esseboom, die in de Verenigde Staten en Nederland studeren niet meer zeker. "Het zal zeker fijn zijn als ze kunnen blijven (in Suriname om te trainen, ... red.), maar in het ander geval zal moeten worden gekeken naar mogelijkheden om ze erbij te hebben in Santo Domingo", meent Eric Aikman, die samen met Cheryl Brunings het team onder zijn hoede heeft.

  Tweet  Gerelateerde artikelenU23-volleybalselecties naar Dominicaanse RepubliekVolleybalcompetitie per direct stopgezetU23-volleybalselecties runner-up in Frans-GuyanaRematch U23-volleyballers tegen Frans-GuyanaFinaleplaats voor U23-volleybalsters Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie