• donderdag 01 December 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Lezing in Florida (VS) over de geheimen van hoofddoeken van traditionele Surinaamse vrouwen

| dagblad suriname | Door: Redactie

Ter ere van de 47e onafhankelijkheidsviering van Suriname houdt de organisatie Island SPACE zaterdag 26 november een culturele lezing, gepresenteerd door Dr. Roxanne Valies. Tijdens ‘Secrets of the Surinamese headscarves’ leren de aanwezigen over de fascinerende tradities achter de stoffen en methoden die worden gebruikt om boodschappen over te brengen tussen vrouwen in de Zuid-Amerikaanse Caribische natie. 

Lokale artieste en actrice Nayomi Braaf, van Surinaamse afkomst, zal een lied zingen, Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.islandspacefl.org/secretsuriname

Naast de kleurrijk beschrijvende reis die gasten zullen maken, met dank aan Valies, zullen ze ook genieten van het leren over de geschiedenis en evolutie van

de complete traditionele kleding van Surinaamse vrouwen, en de smaken van de traditionele Surinaamse keuken proeven. Het evenement is het eerste in een reeks culturele verkenningen die gepland staan ​​voor reguliere programmering in het Island SPACE Caribbean Museum te Plantation, Florida.

“Het was belangrijk voor mij om mijn land van afkomst vertegenwoordigd te zien,” zei Valies, “Dus voelde ik me gedwongen om deze ‘angisa’s’ – Surinaamse traditionele hoofddoeken – te restaureren en bij te dragen toen het museum twee jaar geleden werd geopend. Gasten zijn vaak gefascineerd als ik ze alle nuances uitleg die in deze bescheiden accessoires passen, omdat ze in werkelijkheid verhalen over onze hele afkomst vastleggen en overbrengen.”

Island Society for the Promotion of Artistic and Cultural Education (Island SPACE) is een non-profitorganisatie die zich inzet voor de bevordering van kunst, cultuur, geschiedenis en educatieve initiatieven die de Caribische regio, in Zuid-Florida en de bredere diaspora.

| dagblad suriname | Door: Redactie