• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Leter en Utah Tech verliezen rematch van Utah Valley

| de ware tijd | Door: Redactie

door Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — Het is Dancell Leter en Utah Tech University niet gelukt zich te revancheren op Utah Valley University. Voor de tweede keer dit seizoen werd verloren. Nadat de tegenstander op 31 december in de eigen UCCU Center met 71-60 beter was, werd donderdagavond op bezoek in de Burns Arena in Saint George met 76-69 gevierd. Utah Valley University is de huidige koploper in de Western Athletic Conference (WAC).

De Surinaamse basketballer Leter speelde 23 minuten in de zogenoemde ‘Old Hammer Showdown’. Hij miste al zijn vier veldbaskets, maar maakte één van de twee three-pointers en benutte beide vrije

worpen. Daardoor eindigde hij met vijf punten. De forward had verder drie rebounds, drie blocks en één assist. Hij maakte één turnover en had drie fouten.

Met één van zijn blocks gaf hij in de laatste twee minuten voor de rust de aanzet tot een 9-0 run. Na een steal dacht Cam Alford een breakaway lay-up te hebben, maar dat was buiten Leter om gerekend, die de bal blokte. Kort daarna had de Surinamer zijn enige three-pointer en dus een flink aandeel om een 24-29 achterstand om te zetten in een 33-29 voorsprong bij de rust.

Utah Tech, dat de derde nederlaag op rij incasseerde, viel terug naar een 10-13 winst-/verliesstaat. In de WAC staan The Trailblazers op 2-8. Zaterdag komt Southern Utah University naar de Burns Arena, waar Utah Tech zeven van de tien thuiswedstrijden wist te winnen.

Stroomuitval

Cyarah Kensmil had met de University of Arkansas at Monticello donderdag moeten uitkomen tegen Northwestern Oklahoma State University. Echter, vanwege stroomuitval op de campus en omliggende omgeving werd het duel uitgesteld. De partij wordt vrijdag ingehaald, maar in plaats van in de eigen Steelman Field House wijkt UAM uit naar de hal van Southern Arkansas University in Magnolia.

Het duel van zaterdag tegen Southwestern Oklahoma State University vindt normaal voortgang in Steelman Field House. Alleen is de starttijd met twee uren verzet.

| de ware tijd | Door: Redactie