• donderdag 01 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Leo Brunswijk noemt Hellings en Gentle ‘positie bedelaars’

| dagblad suriname | Door: Redactie

Geschorste hoofdinspecteur weerspreekt aantijgingen

 

Leo Brunswijk, de broer van vicepresident Ronnie Brunswijk, ABOP-topper en lid van enkele Raden van Commissarissen zoals bij de SLM, EBS en Staatsolie, heeft via staatszender STVS flink uitgehaald naar de dissidente politieofficieren Sergio Gentle en Raoul Hellings. Brunswijk noemde ze ‘positie bedelaars’.

Volgens hem behartigen de twee kopstukken van de zogeheten Organic Movement eigen belangen. “Omdat hun zaken niet geregeld worden zijn ze op straat. Ze zijn zelf komen vragen naar hun posities thuis bij de vicepresident Brunswijk.”

De broer van de vicepresident heeft zich geërgerd, dat zijn naam vooral genoemd wordt bij de acties van Organic. Er

zijn anderen met veel meer functies. Leo Brunswijk verwees daarbij naar Viren Ajodhia, adviseur bij Financiën en Planning en naar Prenobe Bissessur, adviseur van de president en juridisch adviseur bij de SLM.

Hellings weerspreekt

Hellings heeft via social media de aantijgingen van Leo Brunswijk weersproken. “Ik ben een keer, ongeveer 6 maanden geleden, met Sergio Gentle en Poetini Atompai naar de vicepresident geweest op uitnodiging van hem zelf. De meeting was gepland voor half zes ’s middags, maar is uiteindelijk om acht uur in de avond gestart. In ieder geval begonnen wij later dan gepland het gesprek. Leo Brunswijk was ook aanwezig en we hebben gesproken over de nutsvoorzieningen voor de lopende en komende verkavelingsprojecten van de Surinaamse Politie Bond. Toen we daarmee klaar waren zei de vicepresident, dat hij volgend jaar al met zijn verkiezingscampagne gaat beginnen, omdat hij meer zetels voor de ABOP wil binnenhalen. We hebben hem toen geadviseerd om dat wat zijn achterban ontbeert met prioriteit ter hand te nemen, namelijk huisvesting. Maar om belangen daar veilig te stellen, dat is het grappigste wat ik kan horen. Leo probeert gewoon zijn imago op te poetsen. Er is geen enkel belang van mij veilig te stellen. Ik heb de dag tegoed dat ik deze mensen heb gebeld. De vicepresident, de president, noch minister Amoksi’s nummer is in mijn telefoon of elders opgeslagen. Laat Leo Brunswijk dus zijn gevecht met Bissessur en De Haan (SLM-CEO) maar uitvechten. Ik heb er straks 15 jaar op zitten, en ik heb de dag tegoed waarop ik wie dan ook een favour heb gevraagd”, aldus Hellings.

| dagblad suriname | Door: Redactie