• donderdag 29 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Leiding parlement oriënteert zich op ICU: roept op tot vaccinatie

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- De voorzitter en de vicevoorzitter van de Nationale Assemblee, respectievelijk Marinus Bee en Dew Sharman, hebben zondag een oriëntatiebezoek gebracht aan de Intensive Care Unit (ICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

De leiding van het parlement is onder de indruk van het werk dat verzet wordt door de artsen en het verpleegkundig personeel.

“Op dit moment zijn we in oorlog met het Coronavirus. We moeten strijd leveren, maar zeker ook waardering uitspreken voor mensen die hier werken”, zegt de parlementsvoorzitter.

De situatie vanuit een afstand aanschouwen, kan een vertekend beeld geven. Voorzitter Bee doet gelijk een oproep aan burgers om zich te vaccineren. Hij denkt niet aan wetgeving, waarbij vaccinatie verplicht wordt gesteld, maar eerder aan bewustwording.

“Als je niet op de ICU lig, lijkt het misschien op een grap. Deskundigen zeggen dat vaccinatie de oplossing is en als je hier lig, kan het te laat zijn”.

De vicevoorzitter noemt de situatie bedroevend. De nieuwe variant van het Coronavirus maakt heel veel slachtoffers. “Zeker met de derde golf zijn we geschrokken van het aantal mensen dat ziek wordt en IC-behoeftig is. Bijna wil ik zeggen dat we een verloren strijd aan het strijden zijn”, zegt Sharman.

Net als voorzitter Bee is hij onder de indruk van het fantastisch werk dat verzet wordt door het medisch personeel. “We zullen als parlement de samenleving moeten aansporen om te vaccineren”.

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie