• woensdag 18 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Leger en politie intensiveren samenwerking

| de ware tijd | Door: Redactie

Leger en politie intensiveren samenwerking

08/05/2022 22:58 - Van onze redactie

Waarnemend legerbevelhebber Werner Kioe-A-Sen en zijn commandanten (r) bespraken het intensiveren van de samenwerking met waarnemend korpschef Ruben Kensen en zijn commissarissen. Foto: Ministerie van Defensie  

PARAMARIBO - "Wij hebben allemaal één doel voor ogen: een veilig Suriname en een betrouwbare regionale en internationale partner zijn in de strijd tegen georganiseerde en grensoverschrijdende criminaliteit." Om deze reden heeft waarnemend legerbevelhebber Werner Kioe A Sen de samenwerking met het Korps Politie Suriname verbreed.

Eén van de bijzondere taken van het Nstionaal Leger is het verlenen van bijstand aan de politie bij handhaving van de nationale veiligheid of de openbare orde indien dat nodig wordt geacht door het gezag. Tussen de twee gewapende machten is er al decennia lang een "goede samenwerking".

Dat werd gedemonstreerd tijdens onder meer de operatie Veilig Suriname en bij Covid-19-controles, waarbij het leger ondersteunde met personeel. Ook worden militaire faciliteiten, zoals het opleidingscentrum in de Ayoko-kazerne te Zanderij, ter beschikking gesteld wanneer de politie daartoe een beroep doet.

Tijdens de meeting eerder in de week hebben leger en politie afgesproken om regelmatig topoverleg te hebben, om gezamenlijke sport- en ontspanningsactiviteiten te ontplooien, maar ook om expertise uit te wisselen en de speciale diensten zoals het Korps Speciale Troepen, Arrestatieteam en Regio Bijstandsteam vaker gezamenlijk te laten trainen.

Namens het leger zaten behalve de waarnemend bevelhebber aan de commandanten Marven van Huisduinen (luchtmacht), Ashokkoemar Jagdew (landmacht), Franklin Blokland (marine) en Petrus Wasimin (Militaire Politie). Het KPS werd vertegenwoordigd door waarnemend korpschef Ruben Kensen en de commissarissen Stanley Changoer, Bryan Isaacs en Rishi Akkal.

  Tweet  Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie