• zondag 11 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Leden SVB beledigd door uitspraken Ravin Changoer

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

Leden van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) voelen zich ernstig beledigd door de uitspraken van de kandidaat voorzitter van de SVB Ravin Changoer. Changoer heeft in diverse media uitspraken gedaan die er op neer komen dat de stem van de SVB leden in het verleden maar ook nu weer te koop zijn. Enkele leden die we hierover spraken vroegen zich af hoeveel geld Changoer als voorzitter van Deva Boys de vorige keren dat hij of zijn club op ditzelfde SVB bestuur stemde, ontvangen heeft en waarom hij dat niet kenbaar maakt in plaats van met insinuaties te komen. “Het is triest dat een persoon die voor het voorzitterschap gaat zich zo over de leden die hij wil vertegenwoordigen uitlaat. Wilt u mij zeggen dat voorzitters van bonden en clubs zoals een:  Cyriel Biervliet, Pandit Debi Tewari, Pierkhan, Verwey, Themen, Goedewacht, van Genderen, Kartodikromo, Wee Wee, Rozenblad, Jaggernatsingh Panka, Dr. Ramkhelawan, Landvreugd, Dada, Commissaris Randjitsingh of de voorzitters van Robinhood, Transvaal, SNL, PVV en Leo Victor om enkelen te noemen dat die te koop zijn? Vergeet het”, aldus één van de leden die we spraken. “Laat Changoer met betere dingen komen in plaats van ons te beledigen. Wij verwachten van hem te vernemen wat zijn strategische inzichten zijn om ons voetbal duurzaam te ontwikkelen en hoger op te tillen in de regio en in de wereld”.

Krishnadath gevraagd om een reactie, geeft aan dat wat we nu zien gebeuren bijna standaard gebruik is van partijen die weten dat ze de grote verliezers in de SVB – verkiezing zullen zijn. Men gooit dan met modder naar allerlei richtingen en komt met beschuldigingen over corruptie en gebrek aan transparantie. Het geeft alleen maar aan dat het kandidaat bestuur onder leiding van Changoer totaal geen inzicht heeft in hoe de FIFA van nu werkt en welke controle mechanismen FIFA “in place” heeft. Het geeft blijk van dat ze totaal geen inzicht hebben waarvoor FIFA – middelen besteed mogen worden en hoe dat dient te geschieden.

Het verbaast Krishnadath dan ook niet dat je tot nu toe niets anders dan vaagheden hoort van wat Changoer wil doen als ze het bestuur overnemen. Changoer komt niet verder dan te zeggen dat men zaken gaat doorlichten alvorens een beleid voor te schotelen aan de leden. Hiermee wil hij niets anders doen dan suggereren dat dit bestuur niet correct met de FIFA – middelen omgaat.

“Changoer en de zijnen weten denk ik niet eens dat de FIFA jaarlijks 2 tot 3 buitenlandse Accountants van Price Waterhouse naar Suriname stuurt die gedurende 2 weken de volledige boekhouding van de SVB doorlichten. Dit naast onze lokale Accountants Lutchman en Co. Dat gebeurt zo in alle lidlanden van de FIFA. Nee ik concludeer uit de interviews die dhr. R. Changoer tot nu toe aan de pers gedaan heeft afgestaan, dat hij niets te bieden heeft.  En als hij al iets te vertellen zou hebben hij niets anders zou kunnen vertellen dan wat het huidige bestuur reeds op papier heeft staan en op de website van de SVB te vinden is. Hij kan ons niet eens vertellen wie zijn medebestuursleden zijn, ook daarover blijft hij vaag.  Het uiten van beschuldigingen richting SVB leden die omkoopbaar zouden zijn en bestuursleden is dan ook het enige wat over blijft voor Changoer en zijn onbekende groep met een zoals Changoer zelf zegt   “vrij hoge academische scholing en denk niveau”.  Ook met deze uitspraak beledigd Changoer de SVB – leden want die zijn maar een stel dommeriken, want zij beschikken niet over dat hoge denkniveau waarop het kandidaat bestuur van Changoer prat gaat. Mijn leden en ik kijken uit naar een verkiezings-programma van Lijst Changoer. Al is het een A-4 formaat met info die op de SVB website te vinden is”, aldus Krishnadath.

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie