• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

La Rouge op Caribbean Sun Splash

| de ware tijd | Door: Redactie

‘Er gaat een nieuwe markt voor ons open’

“Het is top en een hele eer om te mogen optreden op het muziekevenement Caribbean Sun Splash op Curaçao, vooral als je wordt gehaald. Er gaat nu weer een heel nieuwe markt voor ons open”, reageert Isaac Menso, bandleider van La Rouge.

door Steven Seedo

De Surinaams-Nederlandse kaskawiband zal op 2 en 3 juni optreden op Caribbean Sun Splash, dat het eerste festival in zijn soort is dat op het eiland wordt gehouden. “We vertegenwoordigen kawina. Er wonen ook veel Surinamers op het eiland en ze zijn heel enthousiast”, weet de voorzanger.

De organisatie Sun

Splash Events heeft volgens Menso de bekendheid van La Rouge gemerkt. “Ze hebben veel reacties uit Curaçao en Suriname van mensen die het willen meemaken gekregen.” Overigens, het is niet de eerste keer dat de populaire kaskawiband op een groot event speelt. Dat gebeurde twee keer eerder. In 2000 en 2010 trad La Rouge op tijdens de ‘Antilliaanse feesten’ in België, het grootste Caribbean Festival van Europa.

De Caribbean Sun Splash wordt in het Curaçao festival centrum gehouden. Organisator Sun Splash Events haalde vorig jaar oktober de Nigeriaanse afrobeat-ster Burna Boy naar het eiland voor een concert. Naast La Rouge zullen de Amerikaanse rapper Ja Rule, zangeres en actrice Ashanti, de Jamaicaanse dancehallartiest Mr. Vegas en de Duitse reggaester Gentleman hun opwachting maken op het festival begin juni.

Veel boekingen

Menso vertelt aan de Ware Tijd dat het “heel goed” gaat met zijn band. “We mogen niet klagen. We worden veel geboekt voor commerciële- en verjaardagsfeesten in Nederland.” Afhankelijk van de belangstelling hoopt La Rouge net als twee jaar geleden in augustus en december in Suriname op te treden.

La Rouge koerst naar de 31ste jaardag. “We wilden het dertigjarig bestaan vorig jaar groots vieren, maar mede door corona kon dat niet. De grote zaal, Club The Box van Amsterdam, waar we onze feesten organiseren, is failliet gegaan. Nu is er vooral de hal Afas Live in Amsterdam-Zuidoost, maar die is vreselijk duur.”

Jongeren

De band is zowel in Nederland als Suriname een kopstuk van de kaskawina-stijl, een explosieve hedendaagse kawina-vorm. Die van La Rouge kenmerkt zich door de invloeden van r&b en soul. Eén van de bekendste nummers is ‘Als je weet wat je doet met mij’.

Begin 2005 scoorde de formatie hiermee twee keer een hit, mede dankzij het producersteam RMXCRW. Het doet Menso goed om te zien dat de groep ook geliefd is bij de nieuwe generatie jongeren. “We gaan met de tijd mee. Dat is te merken bij onze optredens. Allemaal jonge mensen en ze zingen ook mee. We zijn voortdurend bezig met nieuwe dingen.”

| de ware tijd | Door: Redactie