• donderdag 29 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Kyle Larson wint $ 1 miljoen in NASCAR All-Star Race in Texas (VS)

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

Kyle Larson won zondagavond 13 juni $ 1 miljoen en zijn tweede NASCAR All-Star Race-overwinning in drie seizoenen – door een race-masterclass te geven op Texas Motor Speedway.

Larson trok zijn no. 5 Hendrick Motorsports Chevrolet voor het veld en terwijl achter hem Brad Keselowski daarna een paar keer bij zijn bumper kon komen, kon de coureur van Team Penske in de laatste ronden van de race geen pass maken.

Het was een spannende afsluiting van een nieuw raceformaat met zes segmenten en 100 ronden – zonder NASCAR Cup Series-kampioenschapspunten op het spel. Larson’s andere All-Star Race-overwinning was in 2019 op Charlotte Motor Speedway. Hij is een van de slechts acht coureurs in de geschiedenis van NASCAR die meerdere All-Star-evenementen heeft gewonnen.

Het was een spannende afsluiting van een nieuw raceformaat met zes segmenten en 100 ronden – zonder NASCAR Cup Series-kampioenschapspunten op het spel. Larson’s andere All-Star Race-overwinning was in 2019 op Charlotte Motor Speedway.

Dit is Larson’s derde opeenvolgende overwinning op het schema – overwinningen bij de vorige twee reguliere seizoensraces meegeteld – in Charlotte en Sonoma. Hij staat nu tweede in het kampioenschap van de NASCAR Cup Series.

‘Het was wild’, zei een glimlachende Larson vanuit Victory Lane in Texas. ‘Dit formaat zorgde voor een spannende finish en er was veel grip op dit circuit waar we konden passeren. Het was een geweldige race vanuit mijn stoel.’

Fans op de overvolle tribunes waren het daar blijkbaar mee eens – ze stonden een groot deel van de nacht en zeker tijdens de laatste hectische ronden.

Larson hield Keselowski uiteindelijk slechts 0,206 seconden van zich af. Elliott werd derde, gevolgd door Penske-teamgenoten Joey Logano en Blaney. De andere twee auto’s van Hendrick Motorsports, bestuurd door Alex Bowman en William Byron, eindigden respectievelijk als zesde en zevende. Byron’s 30 ronden vooraan waren het meest op de avond.

Aric Almirola, Kyle Busch en zijn oudere broer Kurt Busch completeerden de top 10 in het veld van 21 auto’s.

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie