• zaterdag 04 December 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

KPS raadt aan Ringweg te rijden op Srefidensi

| de ware tijd | Door: Redactie

KPS raadt aan Ringweg te rijden op Srefidensi

25/11/2021 04:08 - Van onze redactie

Op Srefidensi past het Korps Politie Suriname in de binnenstad zowel een kleine als grote wegomlegging toe.  

PARAMARIBO - Het Korps Politie Suriname (KPS) raadt met name autobestuurders aan om op 25 november, onafhankelijkheidsdag, gebruik te maken van de Ringweg. Benadrukt wordt dat vanuit het noorden naar het zuiden verkeer alleen mogelijk zal zijn via de Tourtonnelaan en in omgekeerde richting (van zuid naar noord) alleen vanuit de Zwartenhovenbrug- en Prinsessestraat en de Tourtonnelaan.

Op donderdag heeft de politie zowel kleine als grote wegomleggingen in verband met onder meer het defilé van de strijdkrachten. De Communicatiedienst Suriname (CDS) maakte woensdag bekend dat president Chandrikapersad Santokhi om half tien 's morgens op het Kerkplein de troepen zal inspecteren. Het defilé op het Onafhankelijkheidsplein vindt plaats van half elf 's morgens tot twaalf uur 's middags en is live te volgen via https://www.youtube.com/watch?v=h4jTbcn0Kd8.

Het KPS heeft al om middernacht een kleine omlegging ingesteld. Die geldt tot acht uur donderdagochtend en behelst de omgeving Onafhankelijkheidsplein (Grote Combéweg/Henck Arronstraat; Van Rooseveltkade/Kleine Waterstraat) en de omgeving Kerkplein (Noorderkerkstraat/Henck Arronstraat, Klipstenenstraat/Wagenwegstraat, Keizerstraat/Korte Kerkstraat, Watermolenstraat/Oude Hofstraat en Watermolenstraat/Lim A Postraat).

De grote wegomlegging geldt van zes uur 's morgens tot vier uur 's middags. Het gaat daarbij om de volgende kruisingen: Tourtonnelaan/Henck Arronstraat; Van Rooseveltkade/Grote Combéweg; Van Rooseveltkade/Kleine Waterstraat; Van Sommelsdijckstraat/Kleine Waterstraat (Rietbergplein); Keizerstraat/Waterkant; Keizerstraat/Watermolenstraat; Lim A Postraat/Watermolenstraat; Oude Hofstraat/Watermolenstraat; Waterkant/Jodenbreestraat; Maagdenstraat/Jodenbreestraat; Knuffelsgracht/Maagdenstraat; Waterkant/Heiligenweg en Wagenwegstraat/ Klipstenenstraat.

Veiligheidszone

De autoriteiten hebben ook een veiligheidszone (zie afbeelding) ingesteld rond het Kerk- en Onafhankelijkheidsplein en omgeving. Dit gebied zal gedurende de officiële Srefidensi-plechtigheden zijn afgesloten voor het publiek. "Behalve de genodigden en speciaal geregistreerden worden er geen personen toegelaten. In de zone mag men zich ook niet zonder toestemming bevinden", waarschuwt het Burger Informatiecentrum (BIC) Paramaribo Noordoost.

Het uitgaansgebied - Waka Pasi en het verlengde daarvan - zitten ook in de ingestelde veiligheidszone. Vanaf woensdagavond zes uur zijn die plekken gesloten voor het bestemmingsverkeer. Hetzelfde geldt voor de Palmentuin. Het BIC meldt dat de veiligheidszone op 25 november vanaf twee uur 's middags zal worden opgeheven en het gebied daarna zal worden opengesteld. Echter, het districtscommissariaat Paramaribo Noordoost doet een beroep op eenieder om Srefidensi zoveel mogelijk in de veilige thuisomgeving te herdenken. Uw browser ondersteunt helaas geen iFrames

  Tweet  Gerelateerde artikelenGeen 'total lockdown' op SrefidensiKorpsen starten met oefening voor defilé Srefidensi Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie