• zondag 24 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Korpschef: ‘Benoeming Ramlall tot commissaris van politie ongehoord’

Datum: | Bron: de ware tijd | Door: Redactie

Voorlezen

Korpschef: ‘Benoeming Ramlall tot commissaris van politie ongehoord’

16/09/2021 18:30 - Euritha Tjan A Way

Korpschef Roberto Prade is niet gekend bij de her-indiensttreding van Ramlall. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - “Dit in ongehoord en ongekend”, zegt korpschef Roberto Prade over de “sluipende” benoeming van Shivanand Ramlall tot commissaris van politie. “Niemand heeft mij gekend. Ik weet er niets van. Ik zie ook in de resolutie van zijn benoeming dat er staat op voordracht van de minister van Justitie en Politie en van Binnenlandse Zaken. Heb je ooit gehoord dat de minister van Binnenlandse Zaken een voordracht doet voor iemand van de politie?”, zegt de korpschef verbouwereerd.

"Waarom hebben ze hem geen militaire rang gegeven? Kolonel of Luitenant Kolonel? Is de politiedienst de bacoven winkel. Zelfs een bacoven winkel is geordend", aldus Prade. Shivanand Ramlall is eerder deze maand benoemd tot directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid. Prade: "Iedere burger zou in die functie kunnen dienen. Je hoeft geen politieman te zijn of militair", tast de korpschef in het duister over de reden van deze benoeming. Volgens Prade zijn er ook wettelijke procedures die gevolgd moeten worden bij een her-indiensttreding van iemand die al enige tijd uit de politiedienst is. "Die zou gescreend moeten worden en zou ook een examen moeten afleggen. Die meneer Ramlall is al langer dan tien jaar niet in dienst meer".

Een ander aspect dat speelt is dat er vele hoofdinspecteurs zijn die al heel lang wachten om commissaris van politie te kunnen worden. Deze benoeming van Ramlall gebeurt nu boven hun hoofd. "En als korpschef ben ik ook verantwoordelijk voor de mensen onder mij. Ik ben wettelijk verplicht toe te zien op hun belangen ook." Prade zegt dat het laatste woord hierin nog niet gezegd is en dat hij zeker van zich zal laten horen in deze kwestie. Ook de Politiebond heeft laten weten niet eens te zijn met de benoeming van Ramlall. Naar verluidt is er ook een bondsvergadering over deze kwestie gepland voor volgend week.

  Tweet  Gerelateerde artikelenCOMMENTAAR: BuurtmanagersPolitie-inspecteur Kia landelijke coördinator buurtmanagersDeel 'politieke top' lust korpschef Prade niet Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: de ware tijd | Door: Redactie