• donderdag 29 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Koi Carper te sterk voor De Schakel

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst Ricky Wirjosentono 

PARAMARIBO — Koi Carper heeft dankzij snelle aanvallen de ontmoeting tegen De Schakel in de manneneersteklasse competitie van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) gewonnen. Na een 41 – 22 ruststand werd het uiteindelijk 81 – 54 voor de mannen onder leiding van Ludwig Belgrave. Hij is toch niet tevreden over het spelbeeld van zijn team. “Sommige momenten doen ze even wat wij op de training hebben afgesproken en daarna doen ze weer wat ze willen,” liet Belgrave aan de Ware Tijd weten.

Onsportieve fout

Het is de tweede winstpartij voor Koi Carper na drie gespeelde wedstrijden. Wat Belgrave wel goed zag is dat zijn spelers overenthousiast waren en in de verdediging agressiever speelden.

In de vierde quarter waren enkele van zijn spelers verhit nadat Dwight King van De Schakel een onsportieve fout maakte op Donovan Rellum. Rellum probeerde verhaal te halen bij King en de leiding van de wedstrijd. Daarvoor kreeg hij een technische fout. Belgrave nam een time-out en sprak zijn spelers toe: “Deze wedstrijd is niet belangrijk. We staan al met twintig punten voor. Blijf kalm en let op dat je niet geblesseerd raakt.” Met het gros van de speler zal Koi Carper het zondag opnemen tegen De Arend in de mannenhoofdklasse. Rellum eindigde als topschutter met 20 punten voor Koi Carper. Hij kreeg ondersteuning van Michiel Tjon A Tsien (17 punten) en Vincent Benjamin (7 punten). 

‘We staan al met twintig punten voor. Blijf kalm en let op dat je niet geblesseerd raakt’’

Stefano Eudoxie, coach van De Schakel, zegt dat zijn team teveel turnover had. Daaraan gekoppeld werden de vrije worpen niet benut. “Van tijd tot tijd zag je wel dat de bal er wel in ging. Maar we moeten nog erin komen. Het is onze tweede wedstrijd. Van twee verschillende teams hebben wij verloren. Vandaag was het snelheid dat ons teveel werd. We zullen werken aan onze verdediging,” aldus Eudoxie. Voor De Schakel werd Ivanildo Ho A Hing topschutter met 16 punten.  Marvin Sabajo scoorde 7 punten, terwijl Demelzo Belfor 6 punten noteerde.

Andere uitslagen: SCVU – PASV 72 – 66, Jongens U-19: Yellow Birds – De Schakel 75 – 38;  SCVU – CLD 75 – 72.

| de ware tijd | Door: Redactie