• donderdag 01 December 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Koi Carper-coach: ‘Het team maakt progressie’

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono 

PARAMARIBO — Na de 86-57 overwinning van Koi Carper op Rialto/Hurricanes in de mannen eersteklasse basketcompetitie ziet coach Ludwig Belgrave enige vorm van vordering in zijn team. Hij is nog lang niet tevreden met het geleverde spel van dinsdagavond in de Ismay van Wilgensporthal. “We spelen een bepaald systeem. Het is even kijken hoe je tegenstander speelt en daarna ons spel aanpassen. Het team maakt progressie”, zegt de oefenmeester. 

Belgrave zegt dat zijn spelers nu na een maand wel inzien en begrijpen in welke richting ze willen gaan. “Mijn spelers bezoeken nu op tijd de trainingen. Ze

hebben meer begrip over wat ik van ze eis en ze zijn vooruit gegaan.”

Dat heeft zijn team op het veld laten blijken. In de eerste helft bood Rialto/Hurricanes nog tegenstand, maar hield dat niet vol in de tweede helft. Eddy Masse, Donevan Rellum en Gervinio Muntslag waren voor Koi Carper die het verschil maakten. Masse werd topscoorder met 22 punten, terwijl Rellum met 18 en Muntslag met 14 punten ondersteunde. Rowland End had ook een wezenlijke bijdrage geleverd met 11 punten. 

Bij Rialto/Hurricanes hebben Marinio Windzak (15 punten), Rouchen Devid (13 punten) en Gio Hoever (12 punten) alles aan gedaan om een verlies te voorkomen. Ze kregen bijval van Chabelli Ooiberg met 8 punten, maar het mocht niet baten.

Coach Derrick Reumel zegt dat zijn spelers de opdrachten juist hebben uitgevoerd. Hij is trots dat zij tegenstand heeft geboden aan een team met ook enkele hoofdklassers in zijn gelederen. “Ik had niet een diepe bank en zij wel. Waardoor wij de tweede helft niet konden bijbenen. Ik zie progressie in mijn team en we werken naar betere dagen,” aldus Reumel.

Overige uitslagen:Telesur – De Arend II 60-46 Meisjes U-16: Ballers Club Wanica – Yellow Birds 56-50. Jongens U-16 SCVU – Yellow Birds 81-40. 

| de ware tijd | Door: Redactie