• donderdag 29 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

KLM weigert eigen reiziger uit India op vlucht Mumbai-Amsterdam-Paramaribo op vlucht naar Paramaribo

| dagblad suriname | Door: Redactie

De KLM blijkt afgelopen weekend een reiziger die met een KLM-vlucht vanuit Mumbai, India (KL0878), via Amsterdam (Schiphol) onderweg was naar Paramaribo geweigerd aan boord te nemen van de vlucht (KL0713) naar Suriname. De reiziger is woedend en voelt zich gediscrimineerd, zo laat hij Dagblad Suriname weten. Hij beschikte nota bene over alle vereiste documenten. Het is de man volstrekt onduidelijk waarom de KLM hem heeft geweigerd op vlucht KL0713. Als reden kreeg hij te horen: “Opdracht van hogerhand.”

Hij zou trouwens niet de enige zijn die door de KLM is geweigerd. Ook zijn drie Indiërs die in Suriname werkzaamheden voor

de EBS (Energie Bedrijven Suriname) zouden gaan verrichten geweigerd, terwijl alle documenten in orde waren.

Een andere heer uit India die met Qatar Airways vanuit India naar Amsterdam was gevlogen, op doorreis naar Paramaribo, mocht wel aan boord gaan van de KLM-vlucht naar Suriname. De man die in contact trad met Dagblad Suriname heeft zijn vlucht omgeboekt naar Qatar Airways, om vanaf Schiphol op woensdag 17 augustus met de SLM door te vliegen naar Suriname. Maar, ook deze keer werd een drempel opgeworpen. Hij mag zelfs niet mee op de Qatar Airways vlucht. De KLM-man op Mumbai Airport heeft dat ingefluisterd in de oren van een baliemedewerk van Qatar Airways, zo heeft Dagblad Suriname vernomen.

Jogi (VHP) kaart kwestie aan in Assemblee

Het Assembleelid Mahinder Jogi van de VHP heeft onlangs over deze kwestie in de Nationale Assemblee vragen gesteld aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, BIBIS. Jogi wees met klem op het feit, dat de regering Suriname heeft ‘open gegooid’ door de visum-verplichting af te schaffen, waardoor het onder andere voor toeristen makkelijker wordt om naar Suriname te reizen. Maar, wanneer een luchtvaartmaatschappij als de KLM, om vooralsnog onduidelijke redenen, passagiers weigert aan boord te nemen, dan blijft er niet veel over van het visumvrij reizen. “U gaat uw doel moeilijk kunnen realiseren”, sprak Jogi.

Reactie KLM

De redactie van Dagblad Suriname is over deze kwestie in contact getreden met de KLM. Marjan Rozemeijer, Press Officer Corporate Communications bij KLM Royal Dutch Airlines, laat weten: “Wij zoeken het uit.” Uiteraard komt Dagblad Suriname terug op deze kwestie, zodra er een nadere reactie en uitleg zijn ontvangen van de KLM.

PK

| dagblad suriname | Door: Redactie