• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Klisnsmar Sampi voelt zich goed bij speerwerpen

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Klisnsmar Sampi van atletiekvereniging Pondobasi heeft op het technisch onderdeel speerwerpen zondag goed geboerd. Na zes pogingen noteerde hij een gooi van 35,04 meter tijdens de openingswedstrijden van de Surinaamse Atletiek bond (SAB). Voor de 24-jarige atleet is het zijn eerste deelname ooit op het technisch onderdeel in het André Kamperveenstadion.

“Ik heb met mijn coach gesproken en hij zegt dat ik de volgende keer hierop moet focussen. Vandaag heb ik gewoon geprobeerd en is mij gelukt om als eerste uit de bus te komen. De techniek moet nu veel beter, want nu gebruik ik

alleen kracht. Ik voel me na vandaag goed op dit onderdeel”, zegt de Pondobasi-atleet. 

Mekhi Imang van Profosoe en Safaar Jeffrey van Revosu zijn respectievelijk op de tweede en derde plek geëindigd. Imang noteerde een gooi van 29,44 meter, terwijl Jeffrey 25,20 meter zijn speer gooide. “Ik heb geprobeerd mijn best te doen vandaag, maar ik moet duidelijk veel meer gaan oefenen. Gelukkig was het vandaag niet om een medaille”, zegt Imang teleurgesteld.

Koningsnummer

Op zijn geliefd koningsnummer (100m sprint) moest Sampi zaterdag genoegen nemen met de derde plek. Hij klokte een tijd van 11,62 seconden. Jalen Lisse van Eagles werd op dt onderdeel winnaar met een tijd van 10,87 seconden, terwijl Gayen Maes,ook van van Eagles runner-up werd met een tijd van 11,37 seconden.

“Ik ben wel content met mijn tijd op de 100 meter. Maar ik zie dat ik nu op dit onderdeel niet veel uit ga kunnen halen. Dus zal het op een ander onderdeel wel moeten voor het winnen van medailles,” aldus Sampi.

| de ware tijd | Door: Redactie