• zondag 07 March 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Kick-off vaccinatie aanstaande dinsdag

Datum: | Bron: Dagblad de West | Door: Redactie

Het eerste COVID-19-vaccin in Suriname wordt dinsdag aanstaande  gezet. Een selecte groep frontliniewerkers  zal op deze dag gevaccineerd worden. Dit maakte minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, gistermiddag bekend op de COVID-19-persconferentie.

Aanvankelijk waren de eerste vaccinaties voor maandag gepland, maar door de uitvaart maandag van professor dr. Martinus Albert Vrede, is de vaccinatie start uitgesteld. Dinsdag zal de pers aanwezig zijn bij de eerste vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin. De lokatie zal zijn het auditorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Er zal ook een voorlichtingscampagne komen om de bevolking verder  te informeren. De eerste vaccinaties zullen tot stand komen met de vaccins verkregen uit  de 1000 doses van  Barbados. Er wordt binnenkort ook een hoeveelheid  AstraZeneca-vaccins uit India verwacht.

Intussen is er ook een Covid-19-Vaccinatie Fonds Suriname (CVFS) in het leven geroepen, dat de continuïteit van de vaccinaties, moet garanderen.

Heropening alle niveau scholen

De scholen mogen op alle niveaus, opengesteld worden. Op basis van het advies van het Outbreak Management Team, heeft de regering besloten, alle scholen te openen. Deze week hebben de basisscholen de deuren geopend voor hun leerlingen. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is reeds bezig met de voorbereidingen en zal volgens minister Ramadhin, intern hieromtrent nog bekendmakingen doen. Door de gunstige ontwikkelingen rond COVID-19, is het nu verantwoord om de scholen te heropenen. Dit zei de bewindsman op de persconferentie.

Feesten verboden

Feesten en grote bijeenkomsten zijn nog steeds niet toegestaan. Voor dit weekend waren er diverse huwelijken gepland.

De bewindsman waarschuwde, dat mensen die van plan zijn naar huwelijksfeesten te gaan, SRD 500 op zak moeten hebben. Zij zullen namelijk boete moeten betalen, want de politie zal optreden.

Ramadhin benadrukte, dat trouwen mag, maar feesten erom heen nog steeds verboden is. De politie is op de hoogte van al georganiseerde trouwfeesten.

Vandaag zullen vanwege de overheid nog enkele bekendmakingen worden gedaan, nadat de clusterministers bijeen zijn gekomen.

Ramadhin deelde wel mee, dat de COVID-19 maatregelen langzaam verder zullen worden versoepeld.

Datum: | Bron: Dagblad de West | Door: Redactie