• zaterdag 27 February 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

KANDIDATEN VOOR NIEUWE LEGERLEIDING OP BORD SANTOKHI

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

De speciaal daarvoor ingestelde commissie is rond met de selectieprocedure voor een nieuwe leiding bij het Nationaal Leger (NL).

In samenspraak met defensieminister Krishna Mathoera zijn de namen van de kandidaten ter goedkeuring doorgestuurd naar president Chan Santokhi. De opperbevelhebber zal rond de maandwisseling de nieuwe legerleiding installeren.

Er komt een nieuwe bevelhebber, commandant Luchtmacht, commandant Landmacht en commandant Marine. Ook de chef-staf en de commandant bij de Militaire Politie worden vervangen.

Minister Mathoera houdt de lippen stijf over de officieren die straks de legerleiding zullen uitmaken. Zij laat het aan de opperbevelhebber over om die mededelingen te doen. “De voorstellen zijn nu naar de president, en die moet het bespreken en goedkeuren.

Ik heb al een presentatie gedaan bij de president, ook met de commissie die daarvoor benoemd is door de president, hoe wij gekomen zijn tot die selectie van deze kandidaten. En zo gauw er goedkeuring is van de president, wordt de nieuwe bevelhebber geïnstalleerd”, zegt de defensieminister.

Binnenkort zullen er enkele legerofficieren promotie maken in een naast hogere rang. Onder hen bevinden zich ook personen die straks de leiding zullen hebben bij het leger. Kolonel Robert Kartodikromo zwaait af als bevelhebber. Kartodikromo neemt verlof op, en aansluitend zijn pensioen.

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie