• vrijdag 14 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

KALOTI SURINAME  MINT HOUSE WEERSPREEKT NEGATIEVE BERICHTGEVING

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Foto: Ryan Tjon Managing Director Kaloti Suriname Mint House

De goudraffinaderij Kaloti Suriname Mint House weerspreekt de negatieve berichtgeving niet alleen over haar, maar ook over Surinames aandeel met betrekking tot de goudsector.

Onlangs werd onder andere via de Nederlandse  pers gesuggereerd dat Kaloti Suriname Mint House dubieus  is, er geen  werkzaamheden worden verricht, en dat zij onbereikbaar is voor journalisten en belangstellenden.

In 2011 is door de Staat Suriname een  Public Private Partnership  getekend voor het  opzetten van een Mint House. De in 2015 operationeel geworden Surinaamse goudrafinnaderij is reeds in 2003, tijdens de toenmalige regering, door de Centrale Bank van Suriname en het Ministerie van Financiën geïnitieerd, na een bezoek aan de raffinaderij in Dubai. De Kaloti Precious Metals (Dubai) is vervolgens aangetrokken om met expertise te helpen bij het smelt -en analyse proces van goud om de verliezen te minimaliseren voor de Staat Suriname.

Het smelt  – en analyse proces  voor de vergunninghoudende goudexporteurs, wordt  in de raffinaderij gedaan met een volledig Surinaams team, dat in Dubai is opgeleid. In tegenstelling tot de berichtgevingen geven wij aan dat Kaloti Suriname Mint House;

Kaloti Suriname  Mint House benadrukt,  dat  vanwege  de veiligheids maatregelen niet een  ieder  vrij is binnen  te lopen en geeft met klem aan, de Nederlandse  pers te woord te hebben gestaan  nog vóór de uitzending, hetgeen nimmer verwerkt is in het erg negatief beeldvormend programma.

Voor de Surinaamse pers zal op korte termijn een media-trail georganiseerd worden, waarbij het gehele proces en de feiten zullen worden belicht.

PERSBERICHT|KALOTI MINT HOUSE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie