• zaterdag 27 February 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

'Juve legt contract ter waarde van 20 miljoen neer voor Memphis'

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie

Memphis Depay heeft komende zomer een transfervrije status en kan daarmee op zoek naar een nieuwe werkgever.

De steraanvaller van Olympique Lyon staat op de radar van diverse internationale topclubs. Als de spits van het Nederlands elftal aan zijn portemonnee denkt, doet hij er verstandig aan naar de Italiaanse Serie A te verkassen.

Volgens Corriere di Torino wil Juventus de aanvaller namelijk dolgraag binnenhengelen. De 27-jarige Memphis heeft inmiddels een fraai contractvoorstel in beraad. De Italiaanse topclub wil Memphis een jaarsalaris van vijf miljoen euro bieden en voor de komende vier jaar vastleggen. Dat houdt dus in dat hij een krabbel zou zetten onder een verbintenis ter waarde van twintig miljoen euro.

De krant weet echter dat Juventus concurrentie heeft van andere clubs. Zo wil FC Barcelona de aanvaller nog altijd naar Camp Nou halen, na mislukte pogingen in de zomer en winter. Voor Ronald Koeman is de transfervrije status van Memphis uiterst interessant, omdat Barça met financiële problemen kampt. Ook Boroussia Dortmund heeft Memphis op de radar.

De ex-aanvaller van PSV is dit seizoen opnieuw de grote man aan de kant van Olympique Lyon, dat met Lille OSC en Paris Saint-Germain in een felle strijd om de titel verwikkeld is geraakt. De captain van Lyon scoorde dit seizoen al dertien keer en bereidde zes treffers voor. Zijn grandioze vorm is vooral ook voor het Nederlands elftal goed nieuws. Oranje hoopt zich komende zomer te kronen tot Europees kampioen.

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie