• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Jongensjeugd volleybalselectie laatste in U19 Continental Championship

| de ware tijd | Door: Redactie

door John Zaalman

PARAMARIBO  — Suriname heeft het zoet der overwinningen in het U19 Continental Championship niet kunnen smaken. In de strijd om de zevende plek moest ook zaterdagmiddag in Guatemala het hoofd gebogen worden voor de nationale U19-jongensjeugd volleybalselectie van Belize, dat in straight sets (19-25, 22-25, 18-25) zegevierde en Suriname zodoende als achtste tevens laatste eindigde.

Beide landen zaten tot vóór hun treffen nog zonder winst. Belize, dat gelegen is in Midden-Amerika en grenst aan Mexico en Guatemala, legde tegen Suriname meer vechtlust aan de dag. Siryan Meijer begon het treffen vanachter de serveerlijn voor Suriname. Echter, het was Eleazer

Meija, die Belize uit een joeker op voorsprong bracht. 

De opponent kreeg het tweede punt cadeau van Surinames Anfernee Lee-A-Leong, die een serve bovenhands opving. De regel dat de bal niet op die manier opgevangen mag worden, werd aan de vooravond van dit evenement als test toegepast. Rowensly Sibendi bracht Suriname met een smash door het midden en daarna een overspeelbal in het achterveld van de tegenstander aan de leiding. Lee-A-Leong maakte er zelfs 6-4 van. Nadat Belize op 7-7 kwam, koerste het ongehinderd naar de eerste setwinst. Meija nam de winnende treffer voor zijn rekening.

Fouten

In het tweede spelbedrijf leidde Suriname nog met 14-10 voordat het zichzelf middels fouten in de vingers sneed. De ploeg sloeg verder ook niet echt munt uit de vele gemaakte servefouten van Belize, dat deze periode uiteindelijk claimde nadat Surinames Guillermo Linger bij setpoint (22-24) geen succes had vanaf de serveerlijn. De derde set werd met een 0-7 achterstand begonnen voordat Gianni Ritfeld voor Surinames eerste punt aantekende. De ploeg van Antoine Vliet had in deze periode duidelijk geen puf meer en zag Belize de wedstrijd met 3-0 winnen en beslag leggen op de zevende plek.

Preston Smith werd met zestien punten waarvan veertien kills, één block en één ace topscorer bij Belize. Goede bijval genoot hij van Eleazer Meija, die met vijftien punten (veertien kills en een ace) eindigde. Voor Suriname scoorde Meson Anakaba weer eens het meest. Hij liet veertien punten (twaalf kills, één block en één ace) voor zich noteren. Rowensly Sibendi (zes kills en een block) maakte zeven punten voor Suriname, terwijl Lee-A-Leong (twee kills, één block en één ace) en Ritfeld (vier kills) elk met vier punten.

    | de ware tijd | Door: Redactie