• dinsdag 21 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Jongens volleybalselectie laatste in U19 Continental Championship

| de ware tijd | Door: Redactie

door John Zaalman

PARAMARIBO — Suriname heeft het zoet der overwinningen in het U19 Continental Championship niet kunnen smaken. In de strijd om de zevende plek moest zaterdagmiddag in Guatemala het hoofd gebogen worden voor de nationale U19-jongens volleybalselectie van Belize, die in straight sets (19-25, 22-25, 18-25) zegevierde. Suriname eindigde op de achtste tevens laatste plaats.

Beide landen zaten tot vóór hun treffen nog zonder winst. Belize, dat gelegen is in Midden-Amerika en grenst aan Mexico en Guatemala, legde tegen Suriname meer vechtlust aan de dag. Siryan Meijer begon het treffen vanachter de serveerlijn. Echter, het was Eleazer Meija, die Belize uit

een joeker op voorsprong bracht.

De opponent kreeg het tweede punt cadeau van Anfernee Lee-A-Leong, die een serve bovenhands opving. De regel dat de bal niet op die manier opgevangen mag worden, werd aan de vooravond van dit evenement als test toegepast.

Rowensly Sibendi bracht Suriname met een smash door het midden en daarna een overspeelbal in het achterveld van de tegenstander aan de leiding. Lee-A-Leong maakte er zelfs 6-4 van. Nadat Belize op 7-7 kwam, koerste het ongehinderd naar de winst in de eerste set. Meija nam het winnende punt voor zijn rekening.

Fouten

In het tweede spelbedrijf leidde Suriname met 14-10, voordat het zichzelf in de vingers sneed middels fouten. De ploeg sloeg verder niet echt munt uit de vele gemaakte servefouten van Belize, dat deze periode uiteindelijk claimde nadat Guillermo Linger bij setpoint (22-24) geen succes had vanaf de serveerlijn.

De derde set werd met een 0-7 achterstand begonnen, voordat Gianni Ritfeld voor Surinames eerste punt aantekende. De ploeg van Antoine Vliet had in deze periode duidelijk geen puf meer en zag Belize de wedstrijd met 3-0 winnen en beslag leggen op de zevende plek.

Preston Smith werd met zestien punten, inclusief veertien kills, één block en één ace, topscorer bij Belize. Goede bijval genoot hij van Meija, die met vijftien punten (veertien kills en één ace) eindigde.

Voor Suriname scoorde Meson Anakaba weer eens het meest. Hij liet veertien punten (twaalf kills, één block en één ace) voor zich noteren. Sibendi (zes kills en een block) maakte zeven punten, terwijl Lee-A-Leong (twee kills, één block en één ace) en Ritfeld (vier kills) elk vier punten hadden.

| de ware tijd | Door: Redactie