• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Jogi: “VHP treft geen blaam in kwestie Patricia Etnel”

| suriname herald | Door: Redactie

VHP-parlementariër Mahinder Jogi is verrast met de stap van Patricia Etnel van de NPS om uit de coalitie te stappen. Hij geeft te kennen dat er op 25 januari nog een coalitietop gehouden is in het parlement, waar de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, aanwezig was en er is niet gesproken over ontevredenheid vanuit die partij. Daarnaast was er dinsdag ook een regeringstop waar Rusland ook deel van uitmaakte en hij heeft niets gezegd over ontevredenheid.

Echter, geeft Jogi aan dat leden van de coalitiepartijen democraten zijn en we hebben respect voor mensen hun keuzes. "Het zit me niet lekker dat ze uit de coalitie is gestapt. Het is vervelend, maar ze moet niet denken dat wanneer ze oppositie gaat voeren, ze groter zal worden of problemen zal oplossen. Integendeel," zegt de VHP-parlementariër.

Etnel van de NPS-fractie trekt zich terug uit de coalitie. Dat maakte zij duidelijk in een interview met Suriname Herald. "Ik ga oppositie voeren tegen de VHP. Ik ben geen deel meer van de coalitie." Zij geeft aan dat de aanval tegen haar vrijdag in een app-groep is begonnen. De volgende dag zijn er mensen voor haar huis geweest om haar uit te schelden.

Etnel zegt verder dat er daarna een scenario is opgezet tegen haar zoon, dat hij een koe zou hebben gestolen. Ze zegt dat het beest om de bocht bij haar woonhuis wordt gezet om te grazen. Etnel zegt dat er geen aangifte zou zijn gedaan.

"De VHP is niet de partij die scenario's maakt of laat maken. De VHP is ook niet de partij die scenario's uitvoert of laat uitvoeren. En er is geen enkel scenario. De VHP ken ik allang en dit is niet waar. Helemaal niet waar," benadrukt Jogi.

De parlementariër zegt dat de politica eerlijk moet zijn. Hij heeft het vermoeden dat ze gewoon ontevreden is over de presentatie van de regering. Jogi gaat een stapje verder door te zeggen dat Etnel misschien haar zin niet krijgt binnen de coalitie.

"Misschien laten zaken te lang op zich wachten, maar ze moet niet vergeten dat de beginsituatie van deze regering niet rooskleurig was. We gaan hard moeten werken met een strakke riem om een aantal zaken op spoor te krijgen en mensen tevreden te stellen," meent Jogi.

Hij vindt dat Etnel niet de VHP moet verwijten. "De VHP treft geen enkele blaam," zegt hij overtuigend.

| suriname herald | Door: Redactie