• woensdag 07 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Jason Yeung: ‘Ik word kampioen van Suriname’

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Jason Yeung boert op dit moment goed bij de nationale kampioenschappen schaken. Hij heeft na acht speelronden nog geen enkel partij verloren en heeft zes punten vergaard. Yeung die vorig jaar ongeslagen nationaal jeugdkampioen werd is zelfverzekerd over zijn kansen om landskampioen te worden. “Ik word kampioen van Suriname,” zegt de 20-jarige Yeung. 

Zijn laatste partij heeft hij van Pratul Panchoe gewonnen. De wedstrijd tegen Vitesse Giasi moest hij laten schieten vanwege ziekte. Nog steeds heeft Yeung de griep maar zegt dat hij aan de betere hand is. Dat titelverdediger Dewperkash Gajadin sukkelt tijdens het

toernooi vergroot de kans voor Yeung om goed te scoren.

“Mijn kansen zijn groot om kampioen te worden. Maar natuurlijk moet ik elke ronde punten maken. Dus geen enkel wedstrijd verliezen

“Zodra ik me goed voel en de tijd heb train ik. Ik heb tot nu toe twee moeilijke partijen gespeeld. Dat was tegen Shaief Chashawa en Krishan Bridjlal. Ik speelde remise tegen hen. Maar ik weet wel dat ik een goede beurt zal maken de komende wedstrijden”,aldus Yeung. 

Imaan Kalidjo die na acht speelronden 6,5 punten heeft staat nu op de eerste plek. Hij ziet zijn kansen voor het kampioenschap ook rooskleurig in. Aan de krant zegt Kalidjo dat er nog van alles kan gebeuren de komende periode. “Mijn kansen zijn groot om kampioen te worden. Maar natuurlijk moet ik elke ronde punten maken. Dus geen enkel wedstrijd verliezen. En ook duimen dat de rest in de top drie steken laat vallen,” meent Kalidjo. 

Kalidjo heeft tegen Shatish Lautan een remise afgedwongen, terwijl hij van Krishan Bridjlal gewonnen heeft afgelopen weekend. Chashawa is zijn tegenstander komende vrijdag, terwijl zondag Giasi op hem wacht in de tiende speelronde. Chashawa staat momenteel op de derde plek met 5,5 punt. 

| de ware tijd | Door: Redactie