• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Jarige president krijgt gebeden en wensen van geestelijken en coalitie

| dagblad suriname | Door: Redactie

Start Prani Yu Dyari project 

Een lange rij sprekers, waaronder geestelijken en voorgangers, hebben gisteren, vrijdag 3 februari, gebeden voor president Chandrikapersad Santokhi die zijn 64e verjaardag vierde. De VHP-voorzitter kreeg de beste wensen en kracht van de Almachtige ingeroepen. 

Daarna spraken onder andere de coalitiepartner voorzitter van de Pertjajah Luhur Paul Somohardjo, coalitiepartner NPS, minister Silvano Tjong-Ahin, ondervoorzitter van de VHP, Asiskumar Gajadien, directeur Algemene Zaken, namens directie en personeel van het Kabinet van de President, Thalicia Atmodimedjo, ondervoorzitter van de Staatsraad Urmila Ramlagansingh, minister Rishma Kuldipsingh, vicevoorzitter van de Assemblee, Dew Sharman, vicepresident Ronnie Brunswijk en namens de familie First

Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry. Allen spraken de beste wensen uit voor het jarige staatshoofd.

Tijd gaat snel voorbij

In zijn toespraak stelde het staatshoofd, dat de tijd snel voorbij gaat. “Ik had al mijn plannen gemaakt. Maar God plant ook voor jou. Daartegen kan je niet vechten. Vandaag sta ik hier. Vandaag mag ik met de kracht en steun van de Almachtige, aan mijn 64ste levensjaar beginnen. Ik vraag u allen, lieve Srananmangs, probeer ook uw bijdrage te leveren, wees positief en blijf bidden. Wij hebben een ieder nodig om ons land wederom op het spoor te krijgen. Samen met u heb ik het tot mijn taak gemaakt om ons geliefd Suriname weer die plaats te geven, die het behoort in te nemen. Ik wil vandaag een ieder, die mij in welke vorm dan ook heeft bijgestaan, bedanken. Mijn familie, mijn partij, onze coalitiepartners en de totale regering. Ik zal, gedreven door de kracht van de Almachtige, blijven streven naar het verwezenlijken van de gestelde doelen”, aldus de president.

Launch Prani Yu Dyari project door president Santokhi

Na de dankdienst in het paleis, heeft het staatshoofd de lancering van het Prani Yu Dyari plantenproject verricht. Dit project is in het leven geroepen door de First Lady. In verband met de jaardag van de president werden 64 verschillende fruit- en groente bomen op diverse plaatsen geplant. Het ligt in de bedoeling om dit project verder uit te breiden naar duizenden planten. De achterliggende gedachte hiervan is om het planten bij de mensen te promoten, zodat ze gezond eten, geld kunnen besparen en de voedselzekerheid gegarandeerd blijft.

| dagblad suriname | Door: Redactie