• woensdag 29 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘Jammer dat we hebben nagelaten Haïti te kloppen’

| de ware tijd | Door: Redactie

door Marinio Balsemhof

PARAMARIBO — De nationale U20-voetbalselectie van Suriname kan zich nog steeds plaatsen voor de volgende ronde van het Concacaf-kampioenschap onder twintig jaar. Echter, het nationaal team zal donderdag in Estadio Francisco Morazán in San Pedro Sula dan wel moeten winnen van Trinidad en Tobago. Elk ander resultaat betekent dat Suriname is uitgeschakeld.

De U20 Natio staat na het verlies van dinsdag (0-3 tegen Haïti) laatste in groep F met nul punten. Trinidad en Tobago, dat dezelfde dag met 5-0 werd geklopt door Mexico, heeft er één punt, Haïti vier en Mexico zes. Drie van de vier teams stoten door naar de knock-outfase. Voor Suriname wordt het de tweede wedstrijd op dit niveau tegen Trinidad en Tobago. In 2018 zegevierden de eilanders met 2-0.

Kansen niet benut

Bondscoach Werner Blackson zegt dat zijn spelers de wonden moeten likken en er alles aan moeten doen om de kans tegen Trinidad en Tobago te benutten. Hij is er blij om dat Mexico zijn sportieve plicht heeft vervuld, want door de winst van ‘El Tri’ op de Soca Warriors maakt Suriname nog kans de volgende ronde te halen.

Blackson vindt het jammer dat Suriname heeft nagelaten om Haïti te kloppen. Zijn spelers hadden in de eerste helft genoeg kansen daartoe, maar hadden vrouwe Fortuna niet aan hun kant. Drie keer werd de paal of deklat geramd. Na de rust kon U20 Natio geen vervolg geven aan de goede eerste helft.

Steevenson Jeudi scoorde in de 48ste en 59ste voor Haïti tegen Suriname. [Foto: Concacaf/Straffon Images/Miguel Gutierrez]

In de tweede helft nam Haïti over en met drie goals in een kwartier was het pleit beslecht. Steevenson Jeudy maakte drie minuten na rust de 1-0. De rode kaart van aanvoerder Gabriel de Mees in de 53ste minuut na hands maakte het alleen maar moeilijker voor Suriname. Jeudy maakte zes minuten later de 2-0, zijn vierde goals in twee duels, waarna Adelson Belizaire in de 63ste minuut de wedstrijd op slot gooide.

Overige uitslagen: woensdag: Jamaica – Antigua en Barbuda 2-0; Canada – Saint Kitts en Nevis 4-0; Honduras – Costa Rica 1-0; dinsdag: El Salvador – Aruba 4-1; Guatemala – Panama 3-1; maandag:Cuba – Saint Kitts en Nevis 6-0; Costa Rica – Antigua en Barbuda 3-0; Canada – Verenigde Staten 2-2; Honduras – Jamaica 5-0.

| de ware tijd | Door: Redactie