• woensdag 30 November 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Jaïr Tjon En Fa pakt zilver in Lima

| de ware tijd | Door: Redactie

door Ricky Wirjosentono 

PARAMARIBO — Jaïr Tjon En Fa is in de finale van het onderdeel 200 meter sprint als runner-up geëindigd en veroverde de zilveren medaille. De Trinidadiaan Nicholas Paul, zijn trainingsmaat op de World Cycling Centre van de Internationale Wielrenunie (UCI) in Zwitserland, versloeg de Surinamer in de best-of-three series. Dat betekende voor Paul al zijn derde gouden medaille tijdens de Pan-Amerikaanse kampioenschappen baanwielrennen in San Luis, Lima (Peru). Kevin Quintero versloeg zijn Colombiaanse landgenoot Santiago Ramirez in de strijd om de bronzen plak.

Tjon En Fa heeft volgens Earl van Wilgen, voorzitter van de Surinaamse Wielrenunie, zijn huid duur verkocht

tegen de Trinidadiaan Paul. “Wij van de Wielrenunie zijn blij met zijn behaalde plek. Zijn doel is bereikt denken wij. Maar over zijn optreden wil ik geen commentaar leveren, omdat we weten wat Jaïr doet en hij is er bewust van”, aldus Van Wilgen. Donderdag eindigde Tjon En Fa op het onderdeel keirin als vierde.

Eerder op de dag werd Tachana Dalger vijftiende op het onderdeel sprint in een deelnemersveld van twintig vrouwen. De Colombiaanse Martha Pineda won goud, Kelsey Mitchel van Canada zilver en Juliana Rondon van Colombia brons. Van Wilgen, die alles op de voet volgt, zegt dat het toernooi voor Dalger nog net te vroeg is om van de wereldtop te winnen. “Het is nu belangrijk dat ze ervaring opdoet en die meeneemt naar volgende belangrijke evenementen”, aldus de voorman. Zondag komt Dalger uit op het onderdeel keirin. Voor Tjon En Fa zit het toernooi erop.

 

| de ware tijd | Door: Redactie