• zaterdag 04 December 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

JAARBEURS: VAKANTIEBEURS 2022 GAAT DEFINITIEF DOOR

| united news | Door: Redactie

De geplande vakantiebeurs voor 2022 gaat definitief door. Dat meldt Thecla Amoureus namens de Jaarbeurs aan Reisbizz.nl. “We hebben nog wel met veel onzekerheid te maken maar hebben de knoop doorgehakt en bieden maximale flexibiliteit aan deelnemers”, aldus Amoureus.

De Vakantiebeurs vindt van woensdag 12 t/m zondag 16 januari 2022 plaats. Woensdag 12 is de traditionele vakdag en een dag eerder op 11 januari vindt het Travel Congres plaats.

“De beurs zal dit jaar kleiner zijn en we verwachten wat minder bezoekers. We rekenen op twee derde van het reguliere aantal bezoekers van de Vakantiebeurs buiten coronatijd, maar het kan ook iets meer of iets minder worden. Dat zal afhangen van de ontwikkelingen de komende maanden op het gebied van de pandemie. Maar zolang de klant tevreden is, zijn wij dat ook”, vervolgt Amoureus. “Misschien wordt deze 51e editie van de Vakantiebeurs een compactere editie dan we gewend zijn, maar daarom niet minder inspirerend en verleidelijk. We hebben er heel veel zin in.”

Flexibiliteit en kortingen Een aantal weken gelden werden ook de Kampeerbeurs en de Second Home beurs georganiseerd. “Daar was de kwaliteit erg goed, boven verwachting zelfs. Beide beurzen zijn een goede benchmark voor ons om ja te zeggen tegen de organisatie van de Vakantiebeurs”, vervolgt ze.

Volgens de Jaarbeursorganisatie zit de reisbranche te lang in onzekerheid. “We gaan een korting geven op de tarieven en bieden meer flexibiliteit op het gebied van annuleringen. Voor vaste partners geven we tot 50 procent korting op de meterprijs als ze een stand afnemen op de formaten van voor corona”, aldus Amoureus. “Ook zijn we flexibel naar andere standhouders en kan er tot een dag van te voren worden geannuleerd als deelnemers niet kunnen reizen als gevolg van een gewijzigd reisadvies of quarantaine verplichtingen.”

Amoureus gaat bij de toegang uit van de geldende maatregelen voor de evenementen- en horecabranche.

| united news | Door: Redactie