• zondag 04 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Interessante ontwikkeling laatste playoff-plek vrouwenhoofdklasse volleybal

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — De Scholen Volleybalvereniging (SVV) maakt, na de cruciale straight setszege van vrijdagavond op Yellow Birds (25-19, 25-22, 25-16), nog kans op een playoffplek in de vrouwenhoofdklassecompetitie van de Surinaamse Volleybalbond. 

 “Zoals in het wedstrijdreglement opgetekend, zal er indien twee ploegen boven- of onderaan de ranglijst evenveel gewonnen wedstrijden hebben een beslissingswedstrijd moeten plaatsvinden,” benadrukt bondsvoorzitter Lionel Blokland desgevraagd aan de Ware Tijd.

SVV en Yellow Birds hebben beiden twee wedstrijden gewonnen en staan op een gedeelde vierde plaats. Ongeslagen titelverdediger Yelyco (1), semikampioen Gideon (2) en Condor (3) zijn al zeker van hun positie post-season. De twee zeges van SVV werden

behaald op Yellow Birds, dat één keer elk triomfeerde over de opponent en Condor. 

Tevreden

“Ik weet niet wat de regel precies zegt, maar zal wel blij zijn als we een beslissingswedstrijd moeten spelen”, beaamt SVV-coach Claudius Straal. “Ik ben tevreden met het geleverde spel van vanavond van mijn speelsters.” Zijn pupillen hadden naar zijn zeggen “echt zin en zijn gekomen om te spelen.”

De oefenmeester gaf ook toe dat de concentratie van tijd tot tijd wegviel. “De concentratie van mijn setter Brithney Landolf liet soms te wensen over, maar het is ons gelukt te winnen. We hebben de reguliere competitie toch goed afgesloten”, aldus Straal. Victor Lesperans van de tegenpartij was van mening “dat mijn speelsters gewoon niet hebben gespeeld.”

Instructies niet uitgevoerd

Hij hekelde vooral het feit dat basisoefeningen zoals kort serveren en aanvallen naar positie vijf niet werden uitgevoerd. “Elke bal op positie één was een punt voor ons, maar ook daarvan hebben we geen gebruikgemaakt. Daarnaast maakten we veel servicefouten en sloegen de ballen in het net.”  Lesperans onderkende dat als simpele opdrachten niet uitgevoerd kunnen worden “het dan niet zal werken.”

Gevecht

Lesperans wil niets horen over een beslissingswedstrijd. “Dat wordt een gevecht. Ik wil de regeling zien en weten wanneer het is aangenomen. Wat ik weet, is dat een wedstrijd met 3-0 winnen een team drie punten oplevert, 3-2 twee punten en bij verlies krijg je één punt.”

Zijn ploeg won met 3-1 om 3-2 van SVV en Condor, terwijl SVV de Gele Vogels met 3-2 om 3-0 terugwees. “Nadat ze laatst van Condor hadden verloren, maakten ze geen kans meer op de playoff dan waarom nu wel. Ik sta nu in de playoff en weet niets van een beslissingswedstrijd”, besluit Lesperans.

Wedstrijdverloop

Landolf, Ketura Heijmans, Amber Daal, Shenea Leysner en Andresa Kasdiran begonnen bij SVV in de basis. Bij Yellow Birds vormden Chayenne Dankoor, Abigale Winter, Cindy-Jane Joval-Vianen, Tiziana Hek, Johnelle Jameson en Shanice Piqué de eerste zes.

 SVV claimde de openingsset na een uitserve van Souiza Tilburg, terwijl Stacy Jacott met een blok op het eind van de tweede periode op Winter voor een 2-0 stand tekende. De triomfator domineerde de derde set volkomen en claimde die met 25-16. Het duel in de Ismay van Wilgen Sporthal werd geleid door de abiters Serginho Menckeberg en Kim Sang Marshall.

| de ware tijd | Door: Redactie