• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Inter Para nog steeds zonder punten in vrouwendivisie SVB

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Inter Para zit na vier wedstrijden nog zonder competitiepunten in de vrouwendivisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Woensdag werd opnieuw verloren. Athena was met 3-0 te sterk na een 0-0 ruststand.

Coach Serginio Menig bevestigt dat zijn speelsters conditioneel ver achterlopen op de rest. “Ik ga hun conditie moeten aanpakken op de training”, beseft hij. Inter Para heeft nu al dertig tegendoelpunten geïncasseerd en kwam zelf slechts vier keer tot scoren.

“Dit is een nieuw team. We moeten geduld hebben met de ontwikkeling van de speelsters.”

Voor Menig is dat een kwalijke zaak. “We zullen ook moeten kijken

hoe we onze verdediging compacter maken. Het is een heel nieuw team en we moeten geduld hebben de speelsters”, stelt de coach.

In de eerste helft bood Inter Para goed tegenstand. De ploeg kwam via Nagaya Tese zelfs bijna tot scoren in de 25ste minuut, maar haar inzet ging naast. Aan de andere kant zaten Charlize Sijderstroom en Chayenne Purperhart dichtbij een goal, maar ze vonden Inter Para-doelvrouw Mandy Doelahmarsidie op hun weg.

Sterkte tweede helft

Met twee goals in negen minuten brak Athena het verzet van de tegenstander in het eerste half uur na de rust. Sijderstroom maakt in de 63ste minuut de 1-0 uit een scrimmage. Purperhart verdubbelde negen minuten verder de voorsprong.

Inter Para probeerde via Damarez Williams en Tese een tegendoelpunt te forceren, maar ze schoten naast. Diep in blessuretijd besliste de ingevallen Altachèr Emanuelson de strijd definitief: 3-0.

Athena-trainer Winston Babel was trots op zijn speelsters. Wel vond hij dat ze niet mee moesten gaan in het tempo van de tegenstander. “Dit is een nieuw team. We moeten geduld hebben met de ontwikkeling van de speelsters.” Hij hoopt dat het team in zijn volgende partij kan spelen, zoals het in de tweede speelde.

Door de overwinning deelt Athena de derde plek met Broki. Beide teams hebben zeven competitiepunten. Broki moest zich gewonnen geven tegen koploper Transvaal, die met 3-0 sterker was. Adonai neemt het donderdag op tegen Robinhood.

| de ware tijd | Door: Redactie