• zaterdag 27 February 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Inter neemt koppositie over van Milan dankzij Lukaku

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie

Inter heeft aartsrivaal AC Milan onttroond als koploper van de Italiaanse Serie A.De ploeg van Stefan de Vrij won met 3-1 van Lazio en profiteerde daarmee optimaal van het dure puntverlies van Milan.

Niet De Vrij, maar een andere Nederlander speelde een opmerkelijke rol. Milan kroop al meerdere keren door het oog van de naald, nu deed Inter eindelijk wat het moest doen: winnen om de koppositie eindelijk te veroveren. AC Milan verloor zaterdagavond verrassend van laagvlieger Spezia (2-0), waardoor Inter de beste papieren had voor de koppositie. Daar verzekerde Inter zich in eigen huis tegen Lazio van. Het verschil tussen de grootmachten op de ranglijst bedraagt nu twee punten.

Grote man aan Inter-zijde was Romelu Lukaku, die tweemaal toesloeg en zijn ploeg daarmee naar de uiterst belangrijke overwinning schoot. Met name zijn openingsgoal maakte de tongen los in Italië. Hij scoorde met een strafschop, veroorzaakt door Lazio-verdediger Wesley Hoedt. De Nederlander speelde de bal, maar zag tot veler verbazing dat de scheidsrechter én VAR de tackle als een overtreding beoordeelden. Lukaku pakte het cadeautje dankbaar uit en opende de score.

Kort voor rust verdubbelde de Belg de score door hard raak te schieten. Daarmee tekende hij voor doelpunt nummer driehonderd in zijn carrière. Lazio-invaller Gonzalo Escalante zorgde met zijn aansluitingstreffer nog voor hoop bij fans van AC Milan, maar Lautaro Martínez rekende daar op aangeven van Lukaku snel mee af. De Argentijn bracht de marge drie minuten later weer op twee. Dat zag Hoedt overigens vanuit de kleedkamer. De verdediger werd tijdens de rust gewisseld.

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie