• dinsdag 31 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Inter Moengotapoe opent SVB bekercompetitie met zege 

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Inter Moengotapoe boekt (IMT) woensdagavond bij de start van de bekercompetitie van de Surinaamse Voerbalbond (SVB) een ruime 5-1 zege op Slee Junior. Bij rust stond de Moengonese club in het Franklin Essedstadion met 4-0 voor.

 “We zijn blij dat de eerste wedstrijd in een overwinning is geëindigd. Als je winnend start betekent dat een goed uitgangspunt voor onze spelers”, zegt coach Eugene Verwey van IMT. 

“We merken dat als je speelt tegen een team dat een bepaalde naam heeft in de samenleving je altijd benadeeld wordt”

Twee goals van Romeo Kastiel en doelpunten van Jerrel Wijks

en Donnegy Fer in de eerste helft bewezen dat de meervoudig landskampioen uit goed hout is gesneden. Op geen enkel front kwam Slee Juniors er aan te pas. In de tweede helft tapten de heren onder leiding van coach Stanley Hardy uit een ander vaatje.

Er werd aanvallender gespeeld wat in de 51e minuut resulteerde in een doelpunt op naam van Basolie Haabo. Marcelo Doekoe en Armando Lugard ramden voor Slee Juniors twee keren de deklat. Maar het was uiteindelijk Rievaldo Doorson die in de 80e minuut voor IMT uithaalde en de stand naar 5-1 bracht. 

Het goed opgekomen publiek dat duidelijk Slee Juniors kwam aanvuren toonde na afloop niet eens te zijn met de besluiten van de arbiter. Coach Hardy van Slee Juniors heeft dat ook niet onder stoelen of banken gestopt. “We merken dat als je speelt tegen een team dat een bepaalde naam heeft in de samenleving je altijd benadeeld wordt. En vandaag hebben wij dat ervaren op het veld”, liet hij de krant optekenen. 

Over het geleverde spel van zijn team is hij tevreden. “Meer kan ik niet van deze groep spelers vragen. Ze hebben gestreden. Jammer genoeg hebben wij veel doelpunten tegen gehad. Maar de overige wedstrijden zullen wij zeker winnen.” 

Naast IMT en Slee Juniors zijn Inter Sophia en Flora in groep A. De nummers één en twee van elke poule plaatsen zich voor de volgende ronde. Donderdag spelen Flora en Inter Sophia om acht uur in het Franklin Essedstadion tegen elkaar. 

Schema vrijdag: Notch – Happy Boys en VW – Sea Boys 

| de ware tijd | Door: Redactie