• dinsdag 31 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Inter Moengotapoe opent bekercompetitie SVB met zege

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Inter Moengotapoe heeft woensdagavond bij de start van de bekercompetitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) een ruime 5-1 zege geboekt op Slee Juniors. Bij de rust stond de Moengonese club al met 4-0 voor.

De wedstrijd betekende het officiële debuut van Eugène Verwey als coach van Inter Moengotapoe. Hij werd binnengehaald als opvolger van Jozef Joekoe. “We zijn blij dat de eerste wedstrijd in een overwinning is geëindigd. Als je winnend start betekent dat een goed uitgangspunt voor onze spelers”, reageerde Verwey. 

“We merken dat als je speelt tegen een team dat een bepaalde naam heeft

in de samenleving je altijd wordt benadeeld”

Twee goals van Romeo Kastiel en doelpunten van Jerrel Wijks en Donnegy Fer in de eerste helft bewezen dat de meervoudig landskampioen uit goed hout is gesneden. Op geen enkel front kwam Slee Juniors er aan te pas. In de tweede helft tapten de spelers van coach Stanley Hardy uit een ander vaatje. Er werd aanvallender gespeeld wat in de 51ste minuut resulteerde in een doelpunt van Basolie Haabo.

Zijn teamgenoten Marcelo Doekoe en Armando Lugard ramden vervolgens twee keer de deklat. Uiteindelijk was het Rivaldo Doorson die in de tachtigste minuut uithaalde en de stand naar 5-1 tilde. Doorson viel in het weekend nog geblesseerd uit tijdens de ABCS-finale, die Natio na penalty’s verloor van gastland Curaçao. 

Het goed opgekomen publiek in het Franklin Essed Stadion dat duidelijk op de hand was van Slee Juniors uitte na afloop zijn ongenogen over de besluiten van de arbiter. Coach Hardy stak zijn kritiek ook niet onder stoelen of banken. “We merken dat als je speelt tegen een team dat een bepaalde naam heeft in de samenleving je altijd wordt benadeeld. En vandaag hebben wij dat ervaren op het veld”, liet hij de Ware Tijd optekenen. 

Over het geleverde spel van zijn team was hij tevreden. “Meer kan ik niet van deze groep spelers vragen. Ze hebben gestreden. Jammer genoeg hebben wij veel doelpunten tegen gehad, maar de overige wedstrijden zullen wij zeker winnen.” Naast Inter Moengotapoe en Slee Juniors zitten Inter Sophia en Flora in groep A. De nummers één en twee van elke poule plaatsen zich voor de volgende ronde. Donderdag spelen Flora en Inter Sophia om acht uur tegen elkaar.

Schema vrijdag: Notch – Happy Boys; Voorwaarts – Sea Boys. 

| de ware tijd | Door: Redactie