• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Inter Moengotapoe blijft perfect in eerste divisie SVB

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Inter Moengotapoe heeft zondag ook zijn derde wedstrijd in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) in winst omgezet. Diep in de tweede helft pakten de Moengozen de drie punten ten koste van de Sporteenheid Nationaal Leger (SNL). Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-1 voor de meervoudig landskampioen.

“Ons doel is om kampioen te worden. Ik ben blij dat ik vandaag heb mogen bijdragen”, reageerde Gilberto Cronie. Hij maakte het derde doelpunt en bereidde de tweede goal voor. Cronie vormde in de tweede helft samen met Donnegy Fer en Rievaldo Doorson het droomtrio.

In de eerste helft was het Doorson diep in de blessuretijd gelukt tot scoren te komen. 

“Ik ben echt niet tevreden, want ze kunnen veel beter.”

SNL bood goed tegenstand en werd in de zevetigste minuut zelfs beloond met een doelpunt. Rosario Hoogland verschalkte doelman Andio Adipi in de verre hoek: 1-1.

Op dat moment hoopte trainer Imro Sleur ten minste één punt in de wacht te slepen. Maar zijn ploeg bezweek onder het aanvalsgeweld van de oud-kampioen. Fer tikte in de 75ste minuut eerst een voorgetrokken bal van Cronie in (2-1), terwijl enkele minuten daarna Cronie de eindstand op 3-1 bepaalde met een bal in de korte hoek.

Coach Eugène Verwey herhaalde dat zijn team nog niet is waar hij wil. “Je krijgt af en toe verslapping op het middenveld. Dat resulteerde vandaag in een doelpunt tegen. Dat heb je met amateurvoetbal; spelers zijn niet altijd attent. Ik ben echt niet tevreden, want ze kunnen veel beter”, aldus een kritische Verwey. 

Tegenhanger Imro Sleur daarentegen ziet de spelers van SNL juist groeien. “Maar we moeten geduld hebben. We zijn veel beter gaan spelen tegen grote teams. Ik heb het accent gelegd op drie zaken: veldbezetting, balcirculatie en speldiscipline en ik zie heel veel vorderingen.”

Andere uitslagen: Transvaal – Inter Wanica 3-2; Broki – Leo Victor 1-1; Robinhood – Notch 3-2; Slee Junior – Santos 2-0; PVV – Voorwaarts 4-0.

| de ware tijd | Door: Redactie