• woensdag 18 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Inter Moengotapoe bindt ook Voorwaarts aan zegekar

| de ware tijd | Door: Redactie

Inter Moengotapoe bindt ook Voorwaarts aan zegekar

08/05/2022 01:10 - Ricky Wirjosentono

Een speler van Voorwaarts (m) probeert in balbezit te blijven, terwijl hij wordt belaagd door tegenstanders van Inter Moengotapoe.  

PARAMARIBO - Inter Moengotapoe blijft na negen speelronden ongeslagen in de eerste divisie van de Surinaamse Voerbalbond (SVB). Ook Voorwaarts werd aan de zegekar gebonden. Na een 1-1 ruststand zegevierde de landskampioen met 4-1.

Coach Jozef Joekoe zegt dat zijn team zich in de tweede helft moest aanpassen aan het spel van de tegenstander. Ook was het noodzakelijk agressiever te zijn. Hij is tevreden met de winst, vooral omdat zijn club met veel blessures kampt.

De Moengonese club nam in de zevende minuut de leiding nadat Joël Baja een strafschop verzilverde. Niet lang daarna kopte Magill Homoet uit een hoekschop de gelijkmaker binnen voor Voorwaarts. De oudste voetbalclub van Suriname schiep diverse scoringskansen, maar liet na die te benutten.

In de tweede helft kreeg de ploeg de rekening gepresenteerd. Jerrel Wijks, Glerby Eduards en Romeo Kastiel namen elk een doelpunt voor hun rekening voor de dominerende landskampioen. De score had zelfs hoger kunnen uitvallen, maar de afronding liet te wensen over.

Werner Blackson, coach van Voorwaarts, bekende dat de druk van Inter Moengotapoe vooral na de rust te groot was voor zijn team. "Maar we zullen werken aan verbetering en kijken hoe wij de eerstvolgende wedstrijd zullen spelen. Hieruit moeten wij leren en beter voor de dag komen."

Andere uitslagen: SNL - Bintang Lahir 3-1; Broki - Santos 3-3.

Schema zondag: Inter Wanica - Notch; Leo Victor - Transvaal.

  Tweet  Gerelateerde artikelenSNL pakt eerste zegeGeïnspireerd Broki bezorgt Leo Victor nederlaagFer en Wijks bezorgen Robinhood eerste verliesInter Wanica speelt gelijk tegen IMTTransvaal snoept punt af van Robinhood Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie