• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Inter Moengotapoe aan kop na zege op tien man Inter Wanica 

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Het doelpunt dat Rievaldo Doorson een kwartier voor tijd scoorde was voldoende om Inter Moengotapoe de overwinning te bezorgen op Inter Wanica. Bij de rust stond er 0 – 0 op het scorebord zondag in het Franklin Essedstadion. Met Politie Voetbal vrienden (PVV) niet in actie staat de Moengoneze club met de volle winst alleen aan kop in de eerste divisie van de Surinaamse voetbalbond. 

Trainer Eugène Verwey van Inter Moengotapoe constateert dat elk team dat tegen hun komt spelen altijd alles geeft. Hij was genoodzaakt deze wedstrijd te starten met een B-elftal. “Door omstandigheden

hebben we niet kunnen starten met ons basis elftal. Het was niet de schuld van de spelers dat ze later zijn aangemeld dan normaal”, meldt Verwey. 

“We hebben niet zomaar de kansen gehad tegen Inter Moengotapoe. We hebben niet kunnen scoren en dan krijg je dit. Ik ben toch wel teleurgesteld, omdat er gewoon meer in zat”

Hij is ingenomen dat hij op slag van rust gelijk drie basisspelers kon inbrengen die in hun vertrouwde formatie konden spelen. “Dat heeft dan geresulteerd  in een veel beter spel. We moeten gaan leren om met die omstandigheden te spelen en dat alle teams altijd keihard tegen ons zullen spelen.” 

Malik Kago, Shaquille Pintoe en Roystan Abauna hebben in de eerste helft verzuimd Inter Wanica op voorsprong te brengen. Hun inzet raakten telkens de deklat of gingen centimeters naast het doel van Cherwin Doorson. Rievaldo Doorson vormde als enige aanvaller het gevaar voor Inter Moengotapoe. 

Tweede helft

In de tweede helft veranderde het spelbeeld van Inter Moengotapoe, nadat Gilberto Cronie, Donnegy Fer en Ronaldo Kemble in het spel kwamen. Het gevaar kwam vanuit de vleugelspelers Fer en Cronie die met hun snelheid de verdediging van Inter Wanica koppijn bezorgde.

Pintoe moest in de 58e minuut voortijdig gaan douchen van scheidsrechter Moses Keketi, vanwege onsportief gedrag. Doorson schoot een kwartier voor tijd de 1 – 0 binnen, uit een scrimmage voor het doel van Inter Wanica. Vlak na zijn doelpunt werd hij vervangen voor Kareem Kwasie die niet wist te imponeren. 

Trainer Ray Fränkel van Inter Wanica vindt het jammer dat zijn team met tien man verder moest spelen. “We hebben niet zomaar de kansen gehad tegen Inter Moengotapoe. We hebben niet kunnen scoren en dan krijg je dit. Ik ben toch wel teleurgesteld, omdat er gewoon meer in zat. We geen nu keihard door blijven trainen,” aldus Fränkel. 

Andere uitslagen: 

Robinhood – Slee Junior 2 – 1

Notch – Voorwaarts 2 – 2

Leo Victor – Santos 8 – 0

Broki – SNL 2 – 1

Transvaal – Flora 3 – 0

| de ware tijd | Door: Redactie