• woensdag 07 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Inspiratiebeurs ‘SULA’ voor meer duidelijkheid onderwijsontwikkelingen

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (OWC) organiseert van woensdag tot en met zaterdag de inspiratiebeurs ‘SULA” in het Cultureel Centrum Suriname (CCS). Het departement beoogt met deze vierdaagse beurs zowel schoolleiders, leerkrachten, ouders/ verzorgers als leerlingen te informeren over de onderwijsontwikkelingen op het niveau van het Gewoon Lager Onderwijs (GLO) als het Voortgezet Onderwijs (VO).

OWC meldt in een persbericht dat de beurs gevarieerd zal zijn. Behalve standjes waar bezoekers informatie van diverse afdelingen van het ministerie kan halen, zullen er ook workshops gegeven worden, waarbij de bezoekers in de gelegenheid zullen zijn om actief te participeren.

De

beurs is van woensdag tot vrijdag alleen toegankelijk voor onderwijsgevenden en schoolleiders, terwijl ouders/verzorgers en schoolkinderen zaterdag ook een kijkje mogen nemen. In de voorbije periode hebben diverse ontwikkelingen plaatsgevonden binnen het onderwijs. Volgens het departement zijn de nieuwigheden bedoeld om alle kinderen binnen de samenleving gelijke kansen te bieden. Voorts is het dat het onderwijs niet alleen leuker en aantrekkelijker wordt gemaakt, maar dat er meer ontwikkelingsmogelijkheden worden gecreëerd om daardoor drop-outs tegen te gaan.

De beurstijden zijn van woensdag tot en met vrijdag van 9 uur ‘s morgens tot en met 1 uur in de namiddag. Op de zaterdag is de beurs vanaf 9 uur ‘s morgens te bezoeken tot en met 2 uur in de namiddag. Verder bestaat de mogelijkheid ook om achteraf alle informatie inclusief de workshops online te bekijken.

| de ware tijd | Door: Redactie