• donderdag 29 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Indian Film Festival of Melbourne: Abhishek Bachchan, Vaani Kapoor ontvangen prijzen

| dagblad suriname | Door: Redactie

Het Indian Film Festival of Melbourne 2022 (IFFM) heeft na veel tamtam de winnaars bekend gemaakt voor de felbegeerde prijzen van de 13e editie. Het festival werd bijgewoond door verschillende hoogwaardigheidsbekleders van de Victoriaanse regering in Melbourne in het iconische Palais-theater.

Een overvloed aan Indiase acteurs en artiesten maakten deel uit van de viering, zoals Abhishek Bachchan, Taapsee Pannu, Tamannaah Bhatia, Vaani Kapoor, Kabir Khan, Shefali Shah, Shoojit Sircar, Anurag Kashyap en Nikkhil Advani. De prijsuitreiking werd georganiseerd door Rithvik Dhanjani en ook van de partij waren  Mohit Raina, Sona Mohapatra, Mini Mathur, Suresh Triveni, voormalig cricketspeler en ex-aanvoerder van

het Indiase cricketteam, Kapil Dev, Vikram Malhotra, Shibashish Sarkar en Sunir Kheterpal.

Ook dit jaar had IFFM 2022 een indrukwekkende line-up van films, korte films, documentaires over de Indiase cinema en uit de buurlanden. De Leadership in Cinema Award werd toegekend aan Abhishek Bachchan. Vaani Kapoor ontving de Disruptor in Cinema-prijs voor haar baanbrekende optreden in Chandigarh Kare Aashiqui.

Na haar overwinning zei Vaani Kapoor: “Het is zo speciaal en soort van Indian Film Festival of Melbourne en Mitu om zo’n film te erkennen en zoveel waardigheid, respect en liefde te geven en het te accepteren en om een ​​geweldige opname van Chandigarh Kare Aashiqui in een filmfestival. Het voelt zo speciaal en surrealistisch.”

Aan de andere kant sprak Abhishek Bachchan zijn dankbaarheid uit door toe te voegen: “Ik bedank IFFM voor het geven van de Leadership in Cinema-prijs, ik ben buitengewoon verheugd dat ik in aanmerking kom voor deze prestigieuze prijs door de Victoriaanse regering en het filmfestival. Ook al is deze prijs niet voor beste acteur, ik ben er zeker van dat ik snel genoeg terug zal komen naar het festival voor de prijs voor beste acteur, want ik weet zeker dat ik die binnenkort zal krijgen.”

Daarnaast werd het team van Jalsa met in de hoofdrol Vidya Balan, Shefali Shah geregisseerd door Suresh Triveni en geproduceerd door Vikram Malhotra van Abundantia Entertainment, bekroond met de Equality in Cinema Award samen met de prijs voor Beste Actrice voor Shefali Shah. Ondertussen werd voormalig cricketspeler Mr Kapil Dev bekroond met Lifetime Achievement Awards. Filmmakers Shoojit Sircar en Aparna Sen wonnen respectievelijk voor Sardar Udham en The Rapist. Mohit Raina en Sakshi Tanwar ontvingen ook de prijs voor Beste Acteur en Actrice voor respectievelijk hun Web Series, Mumbai Diaries 26/11 en MAI.

Onder leiding van directeur van het filmfestival Mitu Bhowmik Lange is IFFM dit jaar dit jaar fysiek van start gegaan en was het ook virtueel beschikbaar aangezien het werd gehouden van 12 augustus tot 20 augustus 2022. Het is het enige Indiase filmfestival dat wordt gesteund door de Australische overheid en dit jaar vertoonde het meer dan 100 veelgeprezen films.

| dagblad suriname | Door: Redactie