• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

India verlangt ernaar dynamo te producerenDOOR NINIAN CARTER

| dagblad suriname | Door: Redactie

24 januari 2023 – Naarmate de rivaliteit van China met de VS toeneemt en de economische groei vertraagt, zou India de volgende wereldwijde productiekrachtpatser kunnen worden.

De steeds groter wordende kloof tussen de Verenigde Staten en China biedt India een gouden kans om in het spel te springen en mogelijk op te duiken als een nieuwe productie-dynamo.

India heeft dit in het verleden geprobeerd en is er niet in geslaagd om dit te doen, maar dit keer is er een belangrijk verschil: New Delhi legt zijn geld op de juiste plaats door dit fiscale jaar bijna 20% van zijn budget te besteden

aan kapitaalinvesteringen en infrastructuur die fabrikanten.

Sinds de verkiezingsoverwinning van premier Narendra Modi in 2014, geholpen door zijn “Make in India”-campagne, is het Indiase snelwegennet 50% langer geworden en is het aantal binnenlandse vliegtuigpassagiers ruwweg verdubbeld.

Traditioneel behoorden edelstenen, juwelen, textiel en hout tot de belangrijkste exportproducten van India, maar nu bestaat tweederde van de export van het land uit gefabriceerde goederen, waaronder technische artikelen, chemicaliën en farmaceutische producten.

De minister van Financiën van de Verenigde Staten, Janet Yellen, benadrukt dat Amerikaanse bedrijven, waaronder Microsoft en Apple, in India aan het uitbreiden zijn.

De export van India is gestegen van 300 miljard dollar per jaar (2016-2020) naar 422 miljard dollar per jaar, en heeft volgens McKinsey de potentie om de bruto toegevoegde waarde (GVA) met 320 miljard dollar te verhogen tegen 2027.

| dagblad suriname | Door: Redactie