• dinsdag 28 November 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

India geeft een reiswaarschuwing voor Canada af na diplomatieke ruzie

| dagblad suriname | Door: Redactie

NEW DELHI, 20 september (AFP) – India vertelde zijn burgers woensdag dat ze niet naar delen van Canada moesten reizen, na een diplomatieke ruzie die was aangewakkerd door de beschuldiging dat New Delhi betrokken was bij de moord op een Sikh-separatist in de buurt van Vancouver.

De Canadese premier Justin Trudeau heeft geëist dat India de beschuldigingen dat Indiase agenten een rol speelden bij de moord op Hardeep Singh Nijjar in juni, nabij een Sikh-tempel, met “de uiterste ernst” behandelt.

Als gevolg van de gevolgen werden diplomatieke uitzettingen in Ottawa en New Delhi op elkaar afgestemd, waarbij India de beschuldiging als “absurd”

afwees.

Het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het zich zorgen maakt over de veiligheid van zijn burgers in Canada als gevolg van “politiek gedoogde haatmisdrijven en crimineel geweld” in het land.

“De bedreigingen zijn vooral gericht tegen Indiase diplomaten en delen van de Indiase gemeenschap die zich verzetten tegen de anti-Indiase agenda”, aldus een verklaring van het ministerie.

“Indiase staatsburgers wordt daarom geadviseerd niet te reizen naar regio’s en potentiële locaties in Canada waar dergelijke incidenten hebben plaatsgevonden”, voegde het eraan toe.

“Gezien de verslechterende veiligheidssituatie in Canada wordt vooral Indiase studenten geadviseerd uiterst voorzichtig te zijn en waakzaam te blijven.”

| dagblad suriname | Door: Redactie