• dinsdag 15 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ICT Associatie Suriname neemt deel aan 37e CANTO AGM mini expo

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

Leden van de ICT Associatie Suriname nemen maandag en dinsdag deel aan de 37e CANTO AGM (Annual General Meeting) mini expo. Vanwege de Covid-19 pandemie zal dit event virtueel plaatsvinden met een interessant programma bestaande uit keynote presentaties met als thema ‘Canto Connect 2’, zo laat de associatie in een persbericht weten.

De CEO van Telesur, Mike Antonius, verzorgt maandagmiddag om twee uur een presentatie met als titel ‘How Caribbean Operators are preparing for the 5G Revolution’.

De ICT Associatie heeft gemeend om een beperkt aantal ICT-studenten in de gelegenheid te stellen deze presentatie geheel gratis bij te wonen. In de Digital Talents Academy aan de Johannes Mungrastraat zal een ruimte beschikbaar zijn, waar maximaal drie geïnteresseerden, geheel met inachtneming van de Covid-19 maatregelen, kunnen participeren.

Registratie hiervoor kan plaatsvinden op de website van de ICT Associatie; www.ict-as.sr.

De ICT Associatie Suriname is sinds 2015 lid van CANTO, een regionale associatie van telecombedrijven en overige ICT-bedrijven. gevestigd te Port of Spain, Trinidad & Tobago. Deze associatie organiseert jaarlijks twee evenementen om de discussie rondom digitale transformatie in de regio te voeren.

Andere Surinaamse bedrijven die lid zijn van CANTO zijn, Telesur, 21Q Caribbean, United Caribbean Contractors, de Telecommunicatie Autoriteit Suriname.

Daarnaast vervullen een aantal medewerkers van deze bedrijven vooraanstaande rollen in verschillende commissies van CANTO. 

Over de ICT Associatie Suriname

De ICT Associatie Suriname is op 20 januari 2011 opgericht en haar leden zijn bedrijven en organisaties die ICT als hun core business hebben of waarvan ICT een core business process is. Zij zijn ervan overtuigd dat ICT de oplossing zal bieden om middels een eenduidige visie, gedegen leiderschap en uitvoering van plannen samengewerkt wordt naar duurzame diversificatie van onze economie.

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie