• donderdag 27 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Horecasector protesteert tegen vervroegen avondklok

| starnieuws | Door: Redactie

Jonathan Martodihardjo, voorzitter Vereniging Horeca Suriname.

De Vereniging Horeca Suriname gaat later op de dag protesteren tegen het besluit van de regering om de avondklok terug te brengen van 23.00 uur naar 21.00 uur. De vereniging stelt dat de overheid eerst met de sector had moeten communiceren om tenminste zaken die fout zijn gegaan, te corrigeren. Voorzitter Jonathan Martodihardjo en zijn leden zijn gebelgd. “De overheid blijkt niet in staat te handhaven,” merkt hij op. “Het lijkt alsof ze zaken zo laten lopen om een vinger naar ons te wijzen."

“Ik word van alle kanten gebeld,” deelt Martodihardjo aan Starnieuws mee. “Ook door mensen uit andere sectoren. We hebben het nieuws pas zondagavond vernomen. Vaststaat dat dit niet kan. We zijn voorstander van dialoog. We hebben zo mooi kunnen praten over het verlengen van de openingstijden en indoor dining terugbrengen. Waarom konden we nu niet praten? We gaan onze stem weer moeten laten horen.”

De leden worden opgeroepen om zich wederom bij ‘t Vat te verzamelen voordat zij verder de straat op gaan. “Bij de besprekingen hebben we constant gevraagd wat de regering gaat doen als mensen buiten de regels gaan en gaan feesten,” deelt Martodihardjo mee. “Aan ons kon men geen duidelijk plan van aanpak geven. We zijn voorstander van gefaseerd opengooien. Maar men heeft Srefidensi gewoon door laten gaan.”

“We krijgen het gevoel dat er een spel gespeeld wordt en dat we nu de zondebok zijn,” haalt Martodihardjo aan. “Maar ook al past men de avondklok aan, die illegale feesten zullen er altijd zijn. Die waren er zelfs tijdens de full lockdown. Het is de overheid die niet in staat is om aan handhaving te doen. We hebben gevraagd om daarmee te helpen. Maar het lijkt alsof men niet wil. Nu moeten de mensen die zich netjes aan de regels houden ook gaan boeten voor de tekortkomingen van de overheid.”

| starnieuws | Door: Redactie