• zaterdag 04 December 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Hooghart: “Mi e tan voorzitter fu CLO”

| suriname herald | Door: Redactie

Ronald Hooghart, die zichzelf nog altijd ziet als de rechtmatige voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), kan zich niet voorstellen dat president Chan Santokhi een 'gemanipuleerd' bestuur onder leiding van Michael Miskin heeft ontvangen. In gesprek met Suriname Herald heeft hij zijn afkeuring uitgesproken over de handeling van de president.

Het nieuwe bestuur heeft aandacht van de president gevraagd tijdens een onderhoud op 19 oktober voor een nieuwe loonreeks voor de Algemeen Ambtelijke Dienst en het ziekenhuispersoneel.

Volgens Hooghart is het bestuur waaraan Miskin leidinggeeft tot stand gekomen door manipulatie. Mensen hebben meegedaan aan die verkiezing die geen lid zijn van de CLO. Verder zegt hij dat de regering, met name coalitiepartij VHP, bezig is het rechtmatig bestuur aan de kant te zetten. "Men is niet nu bezig hiermee. Men is allang bezig om het huidige bestuur te saboteren," benadrukt Hooghart.

Door het bestuur onder leiding van Miskin uit te nodigen heeft president Santokhi volgens de vakbondsman kenbaar gemaakt dat hij alle goede wetten en regels negeert. "Want hij weet bliksems goed dat Miskin niet de voorzitter is. En als de rechterlijke macht ook meegaat dan is de dictatuur in dit land volbracht," meent Hooghart.

Hij geeft aan dat hij zal blijven strijden om de positie van het huidige bestuur te beschermen binnen de samenleving. "Mi na wan strijder en mi sa tan feti," gaf hij aan.

Via zijn advocaat, die hij niet bij naam wil noemen, wordt een kortgeding aanhangig gemaakt tegen Miskin. De stukken zijn al gereed om in te dienen. "Mi e tan voorzitter fu CLO. Te a rechtelijke macht o doe wan uitspraak dan un sab o fara u de," meent Hooghart.

Jerrel Harderwijk

| suriname herald | Door: Redactie