• maandag 29 November 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Hooghart: Ik ben de rechtmatige voorzitter van CLO

| starnieuws | Door: Redactie

Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO

Ronald Hooghart zegt aan Starnieuws dat hij de rechtmatige voorzitter is van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Hij kan zich niet voorstellen dat president Chan Santokhi Michael Miskin en zijn groep heeft ontvangen als voorzitter van de CLO en vertegenwoordiger van de landsdienaren. “Terwijl iedereen weet dat het gemanipuleerde verkiezingen zijn geweest,” meent Hooghart. Hij refereert naar de CLO verkiezingen waar Miskin tot voorzitter is gekozen.
Hooghart zegt dat hij met zijn advocaat bezig is dit geschil via een kort geding af te handelen. Hij merkt op dat de groep Miskin via een deurwaardersexploot heeft getracht om de overdracht te doen geschieden van het CLO bestuur. “Stuur mij de notulen van die vergadering alsook het proces-verbaal, was het antwoord van mijn advocaat. Tot op heden hebben zij nog niets gestuurd en ook niet gereageerd,” zegt Hooghart.
Volgens de vakbondsman is de kogel door de kerk. Hij meent dat Miskin hem vaker een broer heeft genoemd om hem daarna te verraden. Hooghart merkt op dat de president nu kiest voor een verrader in plaats van mensen met een eerlijke benadering. Tijdens het gesprek met de president heeft de groep onder leiding van Miskin aandacht gevraagd voor een nieuwe loonreeks voor de Algemeen Ambtelijke Dienst en het ziekenhuispersoneel. “Geen van die ziekenhuizen zit bij Miskin. Hij heeft in feite geen organisaties achter zich,” stelt Hooghart.
“Hooghart is nu  rechtens alles de voorzitter van de CLO. Laten ze onder ede komen verklaren bij de rechter wat ze daar allemaal hebben gedaan. Je zult zien dat het een grote leugen is,” meent Hooghart. Hij vindt dat de regering nu door de houding van de groep Miskin de ruimte heeft genomen om de achterstand op betaling van de verhoogde lonen niet te doen. “De regering moet vanaf 1 juli 2020 die twk verder betalen met daarop 25 procent. Dat zijn we overeengekomen met de regering van de Republiek Suriname. Ook met de huidige regering zijn we dat overeengekomen,” merkt Hooghart op. Hij roept de regering op met de betalingen te beginnen. Want de prijzen vliegen de pan uit. De nutsvoorzieningen stijgen ook constant.

| starnieuws | Door: Redactie