• vrijdag 07 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

'Het wordt voor Suriname een finalewedstrijd'

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

'Het wordt voor Suriname een finalewedstrijd'

04/05/2021 14:02 - Marciano Millerson

Faustino Benali van Suriname (10) probeert Ruman Milord van Panama (7) af te stoppen. Achter het duo Romano Stekkel, terwijl bondscoach Sersinho Reding (r) de actie gadeslaat. Foto: Erick Alvarez Penados  

PARAMARIBO - "Niemand houdt van verliezen, maar het niveauverschil was duidelijk te merken." De conclusie van aanvoerder Ike Adams nadat de nationale zaalvoetbalselectie van Suriname maandagavond in het Concacaf-kampioenschap met 11-1 onder de voet werd gelopen door Panama.

Lang treuren zit er niet in. Het nationale team moet dinsdag al weer het veld op tegen Mexico, de nummer vijf van de regio. "Het wordt voor ons een finalewedstrijd", beseft Adams. Slechts winst tegen Mexico geeft de selectie uitzicht op een plek in de kwartfinale, waarvoor de poulewinnaars en runner-ups zich kwalificeren.

Hoewel hij de realiteit niet uit het oog verliest, blijft Adams strijdlustig. "In sport heb je winnen of verliezen, maar het meest belangrijke is hoe sterk je terugkomt als team. Wij moeten vooruit kijken naar het treffen tegen Mexico, omdat wij de winst nu harder nodig hebben."

Vanuit Guatemala-Stad laat de aanvoerder de Ware Tijd weten dat de sfeer binnen de groep beduidend minder was na de afstraffing tegen Panama, de nummer twee van de Concacaf. Volgens hem was de eerste ontmoeting een leermoment. "Het kon beter, maar zij hebben ons op onze fouten afgestraft."

Er is intussen een evaluatie over de eerste ontmoeting gemaakt. De verschillende leermomenten zijn eruit gepikt om dinsdag een betere beurt te maken. Suriname neemt na zeventien jaar weer deel aan het regionaal kampioenschap en duidelijk is dat de zaalvoetballers ver achter lopen op de regio.

  Tweet  Gerelateerde artikelenPanama maakt korte metten met SurinameBrewster toegevoegd aan nationale zaalvoetbalselectieZaalvoetbalinternational heeft Covid-19Positieve sfeer binnen zaalvoetbalselectie Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie