• vrijdag 22 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Henry Seedorf: ‘Ik was nooit uit het politiekorps’

Datum: | Bron: de ware tijd | Door: Redactie

Voorlezen

Henry Seedorf: ‘Ik was nooit uit het politiekorps’

19/09/2021 00:01 - Euritha Tjan A Way

Commissaris van politie tevens plaatsvervangend korpschef Henry Seedorf. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Commissaris van politie Henry Seedorf is het er niet mee eens dat zijn geval vergeleken wordt met het herintreden van Shivanand Ramlall in het korps en diens benoeming tot commissaris. “Ik ben namelijk nooit uit het korps weggegaan. Ik was uitgeleend door het korps aan het ministerie van Justitie en Politie waar ik bezig was met beleidswerk als politiefunctionaris”, licht Seedorf toen.

Dit in tegenstelling tot Ramlall die met ontslag was gegaan uit de politiedienst kennen zijn herintrede heeft gedaan als politiefunctionaris en in de rang van commissaris is benoemd, zonder dat korpschef Roberto Prade daarin is gekend. Naar verluidt evenmin minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Ramlall is begin september benoemd tot de nieuwe directeur Directoraat Nationale Veiligheid. Ongeveer een jaar daarvoor is hij door Amoksi ontheven als directeur Algemeen Beheer.

Seedorf, die nu ook plaatsvervangend korpschef is, was onder toenmalig korpschef Delano Braam aangesteld op Justitie en Politie toen huidig president Santokhi justitieminister was. "Er is toen een schrijven geweest naar de korpschef, omdat mutaties op het ministerie allemaal via hem moeten gaan", vertelt Seedorf. "In dat schrijven is duidelijk aangegeven dat ik niet uit het korps ben en dat ik anciënniteit blijf behouden. Ik heb ook al mijn bevorderingen op het ministerie gehad." Seedorf legt verder uit dat het wel vaker gebeurt dat een politieman niet met opsporing belast is, maar op een andere manier een bijdrage levert.

Ook korpschef Roberto Prade laat weten dat het terugkeren van Seedorf bij de politiedienst heel goed met hem is besproken en goed is voorbereid. "Ik ben absoluut geen voorstander van bijzondere bevorderingen. En ik ben in alle gevallen gekend als dat soort zaken zich voordeden. Een benoeming tot commissaris van politie is nog nooit zonder mij gedaan in mijn periode", aldus de korpschef.

Volgens hem zijn er ook wettelijke procedures die gevolgd moeten worden bij een herindiensttreding als iemand al enige tijd uit de politiedienst is. "Die zou gescreend moeten worden en zou ook een examen moeten afleggen. Die meneer Ramlall was al langer dan tien jaar niet meer in dienst."

  Tweet  Gerelateerde artikelenCOMMENTAAR: BenoemingenbeleidKorpschef: ‘Benoeming Ramlall tot commissaris van politie ongehoord’ Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: de ware tijd | Door: Redactie