• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Hemant Lachman ontvangt bijzondere onderscheiding van Stg Satya Dharma

| dagblad suriname | Door: Redactie

Tijdens de Nieuwjaarsborrel op 26 januari van de Stg. Kenniskring Nederland-Suriname te Den Haag heeft de ondernemer Hemant Lachman een bijzondere  onderscheiding mogen ontvangen van Satya Dharma.

De tekst op het ontvangen plakkaat luidt alsvolgt

“Geachte heer Hemant Lachman,

U bent een van de bijzondere personen die het hart heeft van onbaatzuchtige ondersteuning van de Surinaamse gemeenschap in Nederland en Suriname; u bent een van de spilfiguren voor de diaspora gemeenschap in Nederland ; u zet zich in voor de Haags-Hindoestaanse gemeenschap en helpt om de cultuur van deze gemeenschap te behouden en uit te dragen in Nederland; u ondersteunt kansarme kinderen met

enige regelmaat, zodat zij verder in het onderwijsproces kunnen; u ondersteunt elk initiatief dat in Suriname en Rotterdam-Hoogvliet wordt gehouden en u integreert dat ook in de diaspora gemeenschap in Nederland; Wij hebben eerbied, respect en waardering voor uw bijzondere bijdrage!

Wij zijn trots op u en wensen u veel succes toe in uw verdere activiteiten en leven.

Hoogvliet, 24- 01-2023

Namens Satya Dharma Hoogvliet

Ramon Ramsodit

Ram Rambaratsingh”

Robby Makka, voorzitter van de Kenniskring  benadrukte het volgende in zijn toespraak: 

“Hemant Lachman is al 12 jaren met zijn familie, ziel en zaligheid, ons huis en bestuurlijke ervaring een grote sponsor en facilitator van KK. Zijn onbaatzuchtige sewa werk is vandaag ook bekroond. We doen weinig aan waardering en erkenning voor onbaatzuchtige dienstverleners. Daarom extra dank aan Satya Dharma, maar ook aan de Diaspora gemeenschap voor deze huldiging aan Hemant. Ik betrek daarom Hemant zijn vrouw en kinderen ook in deze voor de rugdekking aan deze Haagse ondernemer die multidisciplinair is.”

De avond werd gezellig afgesloten met een warme maaltijd en het opheffen van het glas voor meer activiteiten en sewa-werk door beide organisaties Kenniskring, zowel in Nederland als Suriname.

| dagblad suriname | Door: Redactie