• vrijdag 14 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

HAPS GEEFT ORANJE-DROOM OP EN KIEST VOOR SURINAME

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Foto: Ridgeciano Haps

Het Suriname van bondscoach Dean Gorré bouwt stevig verder aan de selectie. Met Ridgeciano Haps en Mitchell te Vrede kiezen wederom twee spelers voor een interlandscarrière bij Natio.

Feyenoord-coach Dick Advocaat zag in november 2020 nog een potentiële Oranje-international in de 27-jarige Haps. ‘Ik heb twee linksbacks die beiden in het Nederlands elftal kunnen spelen: zowel Haps als Malacia. Dat meen ik echt. Ze hebben echt de kwaliteiten ervoor’, zo zei de Feyenoord-coach na een 3-1 Europa League-zege op CSKA Moskou.

Ook Haps vond dat zijn prestaties Oranje-waardig waren, maar een half jaar later kiest hij net als voormalig Feyenoord-spits Te Vrede voor een avontuur bij het Suriname van Gorré.

Eerder kozen onder anderen Warner Hahn, Tjaronn Chery, Damil Dankerlui, Ryan Donk, Diego Biseswar, Florian Jozefzoon en Nigel Hasselbaink voor het elftal van Gorré. Te Vrede speelde eerder voor onder meer Feyenoord, SC Heerenveen en NAC Breda. Momenteel speelt hij voor Al-Fateh in Saoedi-Arabië. 

Op jacht naar het WK 2022 in Qatar heeft Suriname de eerste twee wedstrijden van het kwalificatietoernooi gewonnen. Er werd met 3-0 gewonnen van Kaaimaaneilanden en met 0-6 van Aruba. Volgende maand wachten duels met Bermuda en Canada. Alleen de winnaar in de poule gaat verder in het WK-kwalificatietoernooi. 

SPORT

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie