• dinsdag 15 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GUYANEES WERVINGSBUREAU BREIDT ACTIVITEITEN UIT NAAR SURINAME

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Foto:Kerri Gravesande-Bart, Co-Founder and CEO of SRS (Guyana), and Humus Group co-founder, Dr. Semanthe Gits.

De Guyanese nieuwsite guyanachronicle.com maakt melding dat het bedrijf Strategic Recruitment Solutions Inc. (SRS) uit Georgetown, door het groeiende succes van de olie- en gasindustrie in Guyana, een samenwerking is aangegaan met het Surinaamse Humus Consulting. Hiermee heeft het bedrijf haar professionele netwerk en diensten naar Suriname uitgebreid.  

SRS, is een wervingsbureau gevestigd in Guyana en heeft meer dan 200 mensen opgeleid, sommigen hebben offshore-banen verworven in de olie- en gassector. Het bedrijf staat ook bekend om het opbouwen van relaties en het helpen van klanten om hun bedrijf te laten groeien door de meest getalenteerde personen en gekwalificeerde bedrijven te leveren die op de markt beschikbaar zijn. Kerri Gravesande-Bart en haar man, Lloyd Bart, zijn de oprichters van SRS. 

De joint venture zal volgens (CEO) Gravesande-Bart, van  SRS, een niveau van diensten en human resources bieden die voldoet aan de eisen van multinationals door Selectie procedures en gespecialiseerde training van lokale bedrijven en individuen. 

Het bedrijf, laat volgens Guyanachronicle.com weten, enthousiast te zijn over de uitbreiding van hun portefeuille naar Suriname en noemt deze stap een uitdagend onderdeel van hun groeitraject. SRS kijkt ernaar uit om de beschikbare kennis en expertise met de bevolking van Suriname te delen en ervoor te zorgen dat capaciteitsopbouw van de lokale beroepsbevolking de belangrijkste prioriteit is, valt verder op te maken.  

Demis Johnn, de CEO van Humus Consulting en Strategic Recruitment Suriname, verklaart optimistisch te zijn over de impact die het bedrijf zal hebben op de olie- en gasindustrie. 

Demis Johnn ziet de joint venture als een natuurlijk verlengstuk van de adviesgroep. “Humus staat voor groei en met de volgende grote groeimotor voor Suriname, de offshore olie- en gasindustrie, ligt het op ons pad om een belangrijke partner te worden in de industrie ” liet hij weten. 

Demis Johnn zegt dat zijn organisatie ook verheugd is om Surinaamse mensen voor te bereiden op het werk in de veelbelovende olie- en gasindustrie. Hierdoor worden duurzame arbeidskansen gecreëerd op lokaal niveau. Concureren is een uitdaging door de vele medewerkers uit andere landen die momenteel de arbeidsmarkt in de sector domineren. Door het partnerschap met SRS leeft de overtuiging het zal lukken om het percentage lokale capaciteit te verhogen. Medeoprichter van Humus Group, dr. Semanthe Gits, ziet de nieuwe kansen in de olie- en gassector als een uitweg voor de crisis waarmee het land momenteel wordt geconfronteerd. 

Gits zei dat de onderneming het Surinaamse bedrijfsleven zal motiveren om de grote kansen te grijpen die op hen afkomen. 

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie